Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Λήξη της απαγόρευσης για laptop και στις πτήσεις της Turkish προς τις ΗΠΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Ιούλιος 2017, 12:01

Η απαγόρευση θα λήξει σύντομα για την Turkish Airlines και για τις πτήσεις προς τη Βρετανία. Έως τις 19 Ιουλίου, αναμένεται να παύσουν οι περιορισμοί και για την Saudia Arabia Airlines για πτήσεις από Jeddah και Reyadh.


Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ήρε την απαγόρευση για μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές -όπως τα laptop- για πτήσεις προς τις ΗΠΑ από την Κωνσταντινούπολη και για την Turkish Airlines. Η απαγόρευση έχει ήδη λήξει για το Abu Dhabi και την Etihad.

Πλέον οι επιβάτες που επιβιβάζονται σε πτήσεις της Turkish Airlines θα μπορούν να πάρουν μαζί τους στην καμπίνα τους αεροσκάφους και τα laptop τους, σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

Ο Bilal Eksi, CEO της Turkish Airlines δήλωσε ότι η απαγόρευση θα λήξει σύντομα για την αεροπορική εταιρεία και για τις πτήσεις προς τη Βρετανία.

Η απόφαση της άρσης των περιορισμών για τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ πάρθηκε ύστερα από την ολοκλήρωσης των επιθεωρήσεων ασφαλείας που έγιναν στο αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης

Έως τις 19 Ιουλίου, αναμένεται να παύσουν οι περιορισμοί και για την Saudia Arabia Airlines για πτήσεις από Jeddah και Reyadh.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευσης μεταφοράς laptop και μεγάλων ηλεκτρονικών  συσκευών στην καμπίνα εφαρμοζόταν από τον περασμένο Μάρτιο σε δέκα αεροδρόμια οκτών χωρών (Αίγύπτου, Μαρόκου, Ιορδανίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σαουδικής Αραβίας, Κουβέιτ, Κατάρ και Τουρκίας).Στη φωτογραφία, έλεγχος επιβατών στο αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης.

|
Share |
1 Σχόλια
Σχόλια Αναγνωστών

Εταιρεία: Securitas Transport Aviation S.A. Ιδιότητα: Country Manager
O/Η "NIckolas Christohides" έγραψε στις 07-07-2017 10:16:

Έτσι κι αλλιώς ήταν ένα ημίμετρο που έγινε κάτω από την πίεση συγκεκριμένων τρομοκρατικών γεγονότων.
Οι Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας πρέπει να μάθουν να σχεδιάζουν μέτρα ασφαλείας σε μακροχρόνια βάση και με σύμμαχο την εξέλιξη της τεχνολογίας που τρέχει.
Με τα νέα Digital 3D ακτινοσκοπικά μηχανήματα, τα οποία ηδη τοποθετούνται σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια σύντομα θα καταργηθούν και οι περιορισμοί στα υγρά που υπάρχουν τώρα, αλλά και δε θα χρειάζεται από τον επιβάτη να ανοίξει τον φορητό υπολογιστή μετά την ακτινοσκόπηση για να επιδείξει το πληκτρολόγιο.
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top