Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤα πληρώματα της BA ετοιμάζονται για νέα απεργία εν μέσω θέρους
Αεροπορικές εταιρείες

Τα πληρώματα της BA ετοιμάζονται για νέα απεργία εν μέσω θέρους

Το σωματείο Unite έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για τη χρήση από την ΒΑ εννέα αεροσκαφών, καθώς και πληρώματος της Qatar Airways, τα οποία βοηθούν τη βρετανική αεροπορική εταιρεία να διατηρήσει τα δρομολόγια της κατά την τρέχουσα απεργία.

Το λεγόμενο “μεικτό” πλήρωμα καμπίνας της British Airways ανακοίνωσε νέα απεργία διάρκειας δύο εβδομάδων, η οποία θα παρατείνει την ήδη υπάρχουσα διαμάχη για το ζήτημα της μισθοδοσίας και κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Τα μέλη του σωματείου Unite, που επρόκειτο να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την υπάρχουσα απεργία των 16 ημερών, στις 16 Ιουλίου, θα απεργήσουν ξανά στις 19 Ιουλίου και για ένα ακόμη δεκαπενθήμερο.

Η BA ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της παρούσας απεργίας έχει καταφέρει να διαχειριστεί το 99,5% των πτήσεών της και ότι κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματισμένης απεργίας από τις 19 Ιουλίου θα “εξασφαλίσει ότι όλοι οι πελάτες θα φτάσουν στους προορισμούς τους“.

Ωστόσο, το Unite έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για τη χρήση από την ΒΑ εννέα αεροσκαφών, καθώς και πληρώματος της Qatar Airways, τα οποία βοηθούν τη βρετανική αεροπορική εταιρεία να διατηρήσει τα δρομολόγια της κατά την τρέχουσα απεργία.

Το σωματείο ισχυρίζεται ότι αυτή η τύπου leasing η συμφωνία, η οποία και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και ότι δε δόθηκε αρκετός χρόνος για ενστάσεις.

“Η σημερινή ανακοίνωση μιας περαιτέρω κλιμάκωσης της απεργίας, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα των μελών μας στην προσπάθειά τους για καλύτερη αμοιβή και εναντίον του εκφοβισμού της British Airways”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Unite, Oliver Richardson.

Σε δήλωσή της, η ΒΑ αναφέρει: “Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μια συνδικαλιστική οργάνωση ζητά από τα μέλη της να παραιτηθούν από τις αμοιβές και τα οφέλη τους για ολόκληρο τον Ιούλιο, στοχοποιώντας τις διακοπές σκληρά εργαζόμενων οικογενειών, αντί να δώσει στα μέλη της την ευκαιρία να διευθετήσουν το κεντρικό ζήτημα της αντιπαράθεσης”.

Τα μέλη του μικτού πληρώματος καμπίνας της BA, όλα με έδρα το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, πληρώνονται λιγότερο από τα παλιότερα μέλη προσωπικού και η BA δήλωσε ότι το σωματείο Unite θα πρέπει να επιτρέψει στα μέλη του να προχωρήσουν σε ψηφοφορια για την προσφορά που τους έγινε σχετικά με τις αμοιβές τους, πριν από δύο μήνες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024