Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Το Παρίσι ανακάμπτει, με κατακόρυφη αύξηση των τουριστών, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Ιούλιος 2017, 12:05

Μετά από πολύ καιρό, και μετά από την εξαιρετικά σοβαρή τρομοκρατική επίθεση το Νοέμβριο του 2015, το Παρίσι φέτος φαίνεται να σημειώνει αύξηση των τουριστικών του ροών.


Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι, με βάση τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία το α’ τρίμηνο του 2017, το Παρίσι σημειώνει την μεγαλύτερη αύξηση σε διανυκτερεύσεις τα τελευταία 10 χρόνια.

Σύμφωνα με το Paris Convention and Visitors Bureau, η πρωτεύουσα της Γαλλίας σημείωσε αύξηση  13% στις διανυκτερεύσεις κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016. Η αύξηση των τουριστών σηματοδοτεί τον μεγαλύτερο αριθμό παραμονής εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

Τα τελευταία τουριστικά στατιστικά για το Παρίσι αποκαλύπτουν ότι οι ξένοι τουρίστες από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην “πόλη του φωτός” μετά την τρομοκρατική επίθεση του 2015, με το α’ τετράμηνο του 2017 να σημειώνει αύξηση κατά 16% στις αφίξεις. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αναζωογόνηση στον τομέα του τουρισμού, μετά από μια όχι και τόσο καλή περίοδο το 2016. Οι τουριστικές επισκέψεις από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 51%, από την Ιαπωνία κατά 62% και από την Κίνα κατά 40%.

Το Παρίσι έκανε μια επιθετική διαφημιστική εκστρατεία κατά το 2016, η οποία οδήγησε στην αύξηση των τουριστικών ροών το 2017. Η πόλη του Παρισιού κυκλοφόρησε ένα τουριστικό βίντεο διάρκειας δυόμισι λεπτών, που μεταδόθηκε σε αγορές όπως το Μιλάνο, η Σαγκάη, το Τόκιο, η Νέα Υόρκη, το Βερολίνο και το Πεκίνο. Αυτό το βίντεο προβάλλει τη γαστρονομία, τα καταστήματα και τα πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης. Επρόκειτο για μια καμπάνια ύψους 2 εκατ. ευρώ για την προσέλκυση τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο ξανά σε αυτήν τη γεμάτη ζωή ευρωπαϊκή πόλη. Υπάρχει, τέλος, μια αύξηση του προϋπολογισμού για την προώθηση του Παρισιού ως τουριστικού προορισμού, που φτάνει τα 8 εκατ. ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top