Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Ryanair παροτρύνει τους επιβάτες να συμμορφώνονται με την πολιτική χειραποσκευών
Αεροπορικές εταιρείες

H Ryanair παροτρύνει τους επιβάτες να συμμορφώνονται με την πολιτική χειραποσκευών

Η Ryanair ασκεί πλέον ελαστική πολιτική σχετικά με τις χειραποσκευές, δίνοντας στους επιβάτες την δυνατότητα να μεταφέρουν μία χειραποσκευή των 10 κιλών ο καθένας δωρεάν.

Η Ryanair παροτρύνει τους επιβάτες της να συμμορφώνονται πλήρως με την πολιτική χειραποσκευών της εταιρίας , προς αποφυγή καθυστερήσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η Ryanair ασκεί πλέον ελαστική πολιτική σχετικά με τις χειραποσκευές, δίνοντας στους επιβάτες την δυνατότητα να μεταφέρουν μία χειραποσκευή των 10 κιλών ο καθένας δωρεάν. Παρ’όλο που το 95% των πτήσεων της Ryanair παρουσιάζει άφιξη στην ώρα του αυτό το καλοκαίρι, η Ryanair υπενθυμίζει στους επιβάτες τους παρακάτω κανονισμούς σχετικά με τις χειραποσκευές:

Οι μέγιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις χειραποσκευών αναγράφονται παρακάτω:

  • Μία χειραποσκευή των 10 κιλών με διαστάσεις: 55cm x 40cm x 20cm
  • Μία μικρή τσάντα (τύπου laptop, χαρτοφύλακα, τσάντα καταστημάτων αεροδρομίου).

Λόγω περιορισμένου χώρου, η καμπίνα μπορεί να αποθηκεύσει έως 90 χειραποσκευές (55 x 40 x 20 cms). Οι υπόλοιπες χειραποσκευές μπορούν να παραδοθούν για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους δωρεάν. Και οι δύο χειραποσκευές θα πρέπει να χωράνε στα sizer που βρίσκονται στο gate κατά την διάρκεια της επιβίβασης. Σε περίπτωση που οι χειραποσκευές δεν ανταποκρίνονται στις επιτρεπόμενες διαστάσεις, θα πρέπει να παραδοθούν για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους
με χρέωση των 50 λιρών/50 ευρώ.

Καθώς το προσωπικό εδάφους, ελέγχει το μέγεθος των χειραποσκευών στα ειδικά sizer, παρακαλούνται οι επιβάτες να βεβαιώνονται πως η χειραποσκευή τους χωρά στα sizer.

Προτεραιότητα επιβίβασης
Οι επιβάτες που έχουν προμηθευτεί Προτεραιότητα Επιβίβασης μπορούν να μεταφέρουν την χειραποσκευή τους στο αεροσκάφος εφόσον επιβιβάζονται πρώτοι. Η Προτεραιότητα Επιβίβασης μπορεί να προστεθεί σε μία κράτηση από μόνο 5 ευρώ. Στους επιβάτες που ταξιδεύουν για μικρή χρονική περίοδο και θέλουν να είναι σίγουροι πως η χειραποσκευή τους δεν θα παραδοθεί για μεταφορά στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους, συστήνεται να προμηθεύονται προτεραιότητα επιβίβασης.

Παραδοτέες αποσκευές
Στους επιβάτες που ταξιδεύουν για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και επιθυμούν να μεταφέρουν περισσότερα από 10 κιλά, συστήνεται να προσθέτουν αποσκευές στην κράτησή τους και να τις παραδίδουν στο check-in.

O Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “Η μεταφορά μίας χειραποσκευής και μίας επιπλέον τσάντας στην καμπίνα αποτελεί την πιο σημαντική αναβάθμιση στην ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών μας, ενόψει του προγράμματος “Always Getting Better”. Παρόλα αυτά, λόγω τακτικών περιστατικών μη συμμόρφωσης των επιβατών με την πολιτική χειραποσκευών, δημιουργούνται καθυστερήσεις, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε επανεξέταση της πολιτικής μας εάν συνεχιστεί.

Πλέον διανύουμε την καλοκαιρινή σεζόν με πολλές γεμάτες πτήσεις, επομένως  παροτρύνουμε τους πελάτες μας να είναι προσεκτικοί με τις χειραποσκευές τους, καθώς αεροσκάφη μας μπορούν να αποθηκεύσουν μέχρι 90 χειραποσκευές. Το προσωπικό εδάφους είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο διαστάσεων των χειραποσκευών ώστε όλοι οι επιβάτες να έχουν μία ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία. Παροτρύνουμε τους επιβάτες που επιθυμούνε να μεταφέρουν μεγαλύτερες χειραποσκευές, να τις προσθέτουν κατά την διάρκεια της κράτησής τους”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024