Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η American Airlines 'σπάει' τις συμφωνίες Κοινού Κωδικού με Qatar Airways και Etihad

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Ιούλιος 2017, 14:01

Η συγκεκριμένη απόφαση ακολουθεί την είδηση, σύμφωνα με την οποία η Qatar Airways επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στα σχέδιά της για εξαγορά πακέτου μετοχών της American Airlines.


Η American Airlines ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις συμφωνίες Κοινού Κωδικού που είχε έως σήμερα με τις Qatar Airways και Etihad Airways.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ότι αποτελεί μέρος της διαμάχης, στα πλαίσια της οποίας η αμερικανική αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι οι δύο αερομεταφορείς του Κόλπου λαμάβνουν κρατικές επιδοτήσεις από τις κυβερνήσεις τους - κάτι που και οι δύο το αρνούνται.

Η American Airlines και άλλες αεροπορικές εταιρείες με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως η Delta Air Lines και η United Airlines, υποστηρίζουν ότι οι κρατικές επιδοτήσεις επιτρέπουν στις Qatar Airways, Etihad and Emirates να προσφέρουν χαμηλότερους ναύλους και περισσότερες παροχές στους διεθνείς ταξιδιώτες που πραγματοποιούν ταξίδια μακρινων αποστάσεων.

Η American Airlines δήλωσε ότι η κατάργηση των συμφωνιών Κοινού Κώδικα με την Qatar Airways και την Etihad δε θα έχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

Η συγκεκριμένη απόφαση ακολουθεί την είδηση, σύμφωνα με την οποία η Qatar Airways επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στα σχέδιά της για εξαγορά πακέτου μετοχών της American Airlines.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top