Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική απασχόληση

Υπεγράφη η Σ.Σ.Ε. για τους εργαζόμενους στα γραφεία ταξιδίων και τουρισμού της χώρας

Τατιάνα Ρόκου - 13 Ιούλιος 2017, 14:47

Ο ΠΑΣΕΝΤ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι καλύπτονται από Κλαδική Συλλογική Σύμβαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας τους με μια Σ.Σ.Ε., όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά με ουσία και περιεχόμενο.


Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους εργαζόμενους στα γραφεία ταξιδίων και τουρισμού όλης της χώρας και “για τους χιλιάδες εργαζόμενους στα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας μας υπάρχει επιτέλους κάλυψη της αμοιβής τους, με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατοχύρωσης των μισθών τους, αφού υπεγράφη μεταξύ των εργοδοτών (HATTA και FED HATTA) και των εργαζομένων (ΠΑΣΕΝΤ) διετής Σ.Σ.Ε με ισχύ από 1η Ιουνίου 2017 μέχρι και 31 Μαΐου 2019. Δικαιώνεται λοιπόν η τεράστια προσπάθεια του σωματείου μας και η επιμονή για συλλογική προστασία του κλάδου του τουρισμού, σε μια πραγματικά δύσκολή περίοδο για τους εργαζόμενους της χώρας μας”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό.

“Έτσι, οι εργαζόμενοι καλύπτονται από Κλαδική Συλλογική Σύμβαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας τους με μια Σ.Σ.Ε., όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά με ουσία και περιεχόμενο, χωρίς απώλειες και παραχωρήσεις, που δίνει αισιοδοξία και κουράγιο σε όλους μας να συνεχίσουμε ακάθεκτοι να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Πολύ σημαντική παράμετρος, ίσως η σημαντικότερη, είναι ότι η παρούσα Σ.Σ.Ε. είναι αποτέλεσμα διμερών διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες και φέρει την υπογραφή και τη παραδοχή τους, μετά από συνεχή άρνηση πέντε ετών για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζομένους στα ταξιδιωτικά και τουριστικά γραφεία της χώρας μας.

Τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών του ΠΑΣΕΝΤ και όλων μας, επιβεβαιώνουν ότι όταν οι εργαζόμενοι του κλάδου παραμένουν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, μπορούν να ξαναμπούν σε τροχιά προώθησης και επανάκτησης των δικαιωμάτων τους.

Ο ΠΑΣΕΝΤ συνεχίζει με νέα αυτοπεποίθηση τον αγώνα προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, καλώντας τα μέλη του σωματείου και
όλους τους εργαζομένους του κλάδου, να υπερασπιστούν και να περιφρουρήσουν δυναμικά και αποφασιστικά την τήρηση και την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top