Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και οικονομία

Αλ. Αγγελόπουλος: Αμφισβητώ το νούμερο των 30 εκατ. τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 14 Ιούλιος 2017, 14:28

Αναφερόμενος στην ελληνική στατιστική, το μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας τη χαρακτήρισε 'δημιουργική αλλά σε καμία περίπτωση ακριβής'.


Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, μιλώντας στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ, δήλωσεότι οι πραγματικές αφίξεςι τουριστών είναι περίπου 25 εκατομμύρια. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην “ελληνική στατιστική, που είναι πολύ δημιουργική, αλλά σε καμία περίπτωση ακριβής”, ενώ υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που δίνουν οι διάφοροι φορείς, για τον αριθμό των τουριστών που φέρνει κάθε Tour Operator, είναι διαφορετικά από τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι οι Tour Operators.

Ακόμη, σημείωσε ότι τόσο στην σεζόν του 2016, όσο και φέτος, μέχρι σήμερα, τα τουριστικά έσοδα στη χώρα είναι μειωμένα, ως αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων (μείωση διάρκειας παραμονής, οικονομική κρίση στην Ευρώπη, μείωση διαθέσιμου εισοδήματος), εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς, την υποστήριξή του στα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, τα οποία αμφισβητεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι τις τελευταίες εβδομάδες (από τα μέσα Ιουνίου) έχει περιοριστεί σημαντικά ο ρυθμός των κρατήσεων από Γερμανία και Ρωσία, όταν “άνοιξε” η αγορά της Τουρκίας, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι ο ρυθμός των κρατήσεων από τη Γερμανία και τη Ρωσία προς την Τουρκία, είναι έξι φορές υψηλότερος αυτήν τη περίοδο σε σύγκριση με την Ελλάδα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top