Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣε πολυτελές boutique ξενοδοχείο μετατρέπεται το Όλυμπος Νάουσα στη Θεσσαλονίκη
Ξενοδοχεία

Σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο μετατρέπεται το Όλυμπος Νάουσα στη Θεσσαλονίκη

Η εξαγορά του συγκεκριμένου ακινήτου αποτελεί τη δεύτερη πετυχημένη επενδυτική τοποθέτηση της Grivalia Hospitality εντός του 2017, και την πρώτη επί ελληνικού εδάφους. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 50-55 πολυτελή δωμάτια μοναδικής αισθητικής.

Tο κοινό σχήμα της Grivalia Hospitality SA με την Μακεδονικά Ξενοδοχεία ΑΕ πλειοδότησε στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ και αφορούσε στην εξαγορά του ακινήτου “Όλυμπος Νάουσα” στη Θεσσαλονίκη. Το προσφερόμενο ποσό ανήλθε στα 5.459.700 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Grivalia Hospitality, η εταιρεία και η Μακεδονικά Ξενοδοχεία ΑΕ συμφώνησαν στη δημιουργία κοινού επενδυτικού οχήματος με ποσοστά συμμετοχής 65%-35% αντιστοίχως, με αποκλειστικό σκοπό την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου ακινήτου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης 5 στη Θεσσαλονίκη, την περαιτέρω ανάπτυξή του και την μετατροπή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της συναλλαγής το προσεχές διάστημα, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκκίνηση του έργου ανάπτυξης το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην περαιτέρω αισθητική ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Η εξαγορά του συγκεκριμένου ακινήτου αποτελεί τη δεύτερη πετυχημένη επενδυτική τοποθέτηση της Grivalia Hospitality εντός του 2017, και την πρώτη επί ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Grivalia Hospitality συνεχίζει να αξιολογεί και να εξετάζει και άλλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της για δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους της και τις τοπικές κοινωνίες.

Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 50-55 πολυτελή δωμάτια μοναδικής αισθητικής, ενώ θα αναπλαστεί και θα λειτουργήσει προς τιμή της ιστορίας του, αλλά με σύγχρονη αισθητική το ιστορικό εστιατόριο του ισογείου, καθώς και το roof garden, καθώς και ο κήπος του στην πίσω πλευρά του κτιρίου.

Η ανακαίνιση θα γίνει μετά από spec σε κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία που θα κληθούν να καταθέσουν προτάσεις για την ανάπλασή του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024