Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Επίδοση ρεκόρ αύξησης 16,6% των αφίξεων το α' εξάμηνο του 2017 στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Ιούλιος 2017, 13:25

Οι συνολικές αφίξεις για το πρώτο μισό του τρέχοντος χρόνου (Ιανουάριος – Ιούνιος) προσέγγισαν το 1,5 εκατομμύριο, καταγράφοντας αύξηση 16,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Πρόκειται για επίδοση ρεκόρ για α' εξάμηνο του χρόνου.


Ένας ακόμα μήνας με ψηλά επίπεδα τουριστικών αφίξεων προστέθηκε στην επιτυχή τουριστική χρονιά που διανύει η Κύπρος. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Κυπριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι αφίξεις Ιουνίου 2017 ανήλθαν στις 472.000 περίπου, σημειώνοντας αύξηση 14,4%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αφίξεις Ιουνίου 2016. Με αυτή την επίδοση, ο φετινός Ιούνιος καταγράφεται ως ο καλύτερος όλων των εποχών, καθώς και ο δεύτερος μήνας με τις περισσότερες αφίξεις στα χρονικά του κυπριακού τουρισμού μετά τον Ιούλιο 2016, κατά τον οποίο οι αφίξεις ανήλθαν στις 482.000 περίπου.

Όσον αφορά τις συνολικές αφίξεις για το πρώτο μισό του τρέχοντος χρόνου (Ιανουάριος  – Ιούνιος), αυτές προσέγγισαν το 1,5 εκατομμύριο, καταγράφοντας  αύξηση 16,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Πρόκειται για επίδοση ρεκόρ για πρώτο εξάμηνο του χρόνου.

Τονίζεται ότι για το πρώτο μισό του 2017, όλες οι κύριες αγορές της Κύπρου σημείωσαν αύξηση (Ηνωμένο Βασίλειο +9,7%, Ρωσία +11,3%, Βόρειες Χώρες +16,2% (μέση αύξηση), ενώ αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι η κατακόρυφη αύξηση στις αφίξεις από τη Γερμανία (+53,2%) και το Ισραήλ (+81,1%).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top