Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Τουριστική προβολή των νησιών Ανατολικού Αιγαίου σε Γερμανία και Τουρκία

Τατιάνα Ρόκου - 18 Ιούλιος 2017, 09:29

Επτά Γερμανοί δημοσιογράφοι βρίσκονται από τις 16 Ιουλίου στη Λέσβο, προκειμένου να προβάλλουν το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Επίσης, επτά Τούρκοι δημοσιογράφοι θα προβάλλουν το νησί της Ρόδου ως ιδανικού προορισμού διακοπών, στην τουριστική αγορά της Τουρκίας.


Επτά Γερμανοί δημοσιογράφοι βρίσκονται από τις 16 Ιουλίου στη Λέσβο, προκειμένου να προβάλλουν το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (16-19/7/17). Επιπλέον επτά Τούρκοι δημοσιογράφοι επισκέπτονται (25-27/7/17) την Ρόδο, προκειμένου να προβάλλουν το νησί σε τηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ της Σμύρνης. Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε χθες στη Σάμο, η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Γαστρονομίας SAMOS Festival Gastronomy & Culture, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Πρόκειται για τρεις ακόμη δράσεις προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό που υποστηρίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε υλοποίηση της εθνικής τουριστικής πολιτικής και του στρατηγικού επικοινωνιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά, με στόχο την τουριστική ενίσχυση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Σκοπός της επίσκεψης των επτά Γερμανών δημοσιογράφων, είναι η προετοιμασία αφιερωμάτων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, τα οποία θα προβληθούν σε μεγάλης κυκλοφορίας  μουσικά περιοδικά (“Concerti” και “Crescendo” με 166.000 και 76.000 κυκλοφορία αντίστοιχα), στην καθημερινή ευρείας κυκλοφορίας (με 240.350 φύλλα ημερησίως) εφημερίδα “Frangfurter Allgemeine Zeitung-FAZ” και τον ραδιοφωνικό σταθμό “Bayerischer Rundfunk” στο πρόγραμμα BR Klassic με 280.000 ακροατές.

Οι επτά Τούρκοι δημοσιογράφοι θα προβάλλουν το νησί της Ρόδου ως ιδανικού προορισμού διακοπών, στην τουριστική αγορά της Τουρκίας μέσα από το κρατικό κανάλι TRT IZMIR, τις εφημερίδες “Haber Ekspres”, “Yeni Asir”, “Hurriet Ege” και το περιοδικό “Bizim Izmir”.

Τέλος, στόχος του “SAMOS Festival Gastronomy & Culture”, που υλοποιήθηκε με τη στήριξη του ΕΟΤ, είναι η ενίσχυση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού και η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, καθώς η εκδήλωση συνδυάζει γαστρονομία, εκπαίδευση, τέχνες και αθλητισμό. Διοργανώνεται από το 2015, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, το Επιμελητήριο Σάμου και εθελοντική επιτροπή κατοίκων του νησιού. Φέτος συμμετείχαν καλλιτέχνες, bloggers και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και απόλαυσαν μαζί με τους ξένους επισκέπτες του νησιού ένα γεμάτο τριήμερο με ήχους, χρώματα και γεύσεις.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top