Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘ. Γαλιατσάτος: Αποσπασματικό και μεμονωμένο περιστατικό ο θάνατος του Αμερικανού στον Λαγανά
Περιφέρεια

Θ. Γαλιατσάτος: Αποσπασματικό και μεμονωμένο περιστατικό ο θάνατος του Αμερικανού στον Λαγανά

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, για το τραγικό συμβάν στη Ζάκυνθο, αναφέρει ότι σ’ένα νησί όπως η Ζάκυνθος που υποδέχεται πάνω από 1.000.000 τουρίστες το καλοκαίρι, ενδέχεται να υπάρξουν μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία παρά τους εκτεταμένους και εντεινόμενους ελέγχους και τα μέτρα ασφάλειας, να μην προλαμβάνονται εύκολα.

Σε δήλωσή του για την πρόσφατη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Bakari Henderson στον Λαγανά Ζακύνθου, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επισημαίνει ότι αυτό που η περιφέρεια οφείλει να κάνει -και αυτό κάνει- είναι έλεγχοι ποιότητας ποτών και επιβολή των σχετικών κυρώσεων αποτροπής, αστυνόμευση και μέτρα ασφάλειας.

“Πρώτα από όλα, θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για το τραγικό αυτό συμβάν και να δηλώσω τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θύματος. Θέλω όμως να τονίσω ότι πρόκειται για ένα αποσπασματικό και μεμονωμένο περιστατικό που δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα και συνολικά τα θέματα ασφάλειας και λειτουργίας της κοινωνίας του νησιού. Σ’ένα νησί όπως η Ζάκυνθος που υποδέχεται πάνω από 1.000.000 τουρίστες το καλοκαίρι, ενδέχεται να υπάρξουν μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία παρά τους εκτεταμένους και εντεινόμενους ελέγχους και τα μέτρα ασφάλειας, να μην προλαμβάνονται εύκολα”, λέει ο κ. Γαλιατσάτος. “Αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε είναι:

  • Έλεγχοι ποιότητας ποτών και επιβολή των σχετικών κυρώσεων αποτροπής.
  • Έλεγχοι, αστυνόμευση και μέτρα ασφάλειας.

Δυστυχώς, όταν ένας προορισμός δέχεται μεγάλα κύματα επισκεπτών, οι αρχές δεν μπορούν να ελέγξουν ατομικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται εν βρασμώ και κατόπιν ιδιάζουσας προσωπικής ψυχολογικής κατάστασης. Είναι αναμφίβολα ένα τραγικό γεγονός που μας συγκλονίζει ως κοινωνία, ως αυτοδιοίκηση και περιφερειακή αρχή, και να είστε βέβαιοι ότι όποια μέτρα ή τρόποι υπάρχουν για περαιτέρω ενεργοποίησή μας, τα εξετάζουμε ήδη καθώς η προτεραιότητά μας είναι οι επισκέπτες του νησιού μας να απολαμβάνουν την φιλοξενία μας, τις ομορφιές του τόπου μας, τις ήσυχες και ασφαλείς διακοπές τους, εξαλείφοντας ακόμη και τα ελάχιστα περιστατικά που δε χαρακτηρίζουν το νησί. Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας στην οικογένεια του θύματος και θέλω να σας πω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να πράξουμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας, θα το κάνουμε, προκειμένου να μη βλέπουμε τέτοια λυπηρά γεγονότα που αμαυρώνουν το νησί μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024