Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις προς ΗΠΑ από αύριο, 18 Ιουλίου 2017

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Ιούλιος 2017, 15:22

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ενημερωθεί να εφαρμόσουν αυξημένους ελέγχους για εκρηκτικούς μηχανισμούς μέχρι αύριο (19 Ιουλίου) και έχουν 120 ημέρες για να συμμορφωθούν και με άλλα μέτρα.


Οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ συνιστώνται να φτάνουν τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την πτήση τους στο αεροδρόμιο, καθώς νέα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας τίθενται σε ισχύ από αύριο, 19 Ιουλίου. Οι ταξιδιώτες θα αντιμετωπίσουν πιο έντονο έλεγχο, ιδίως για μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Θα υπάρχουν επίσης περισσότερα πρωτόκολλα ασφάλειας γύρω από τα αεροσκάφη και στις περιοχές επιβατών, καθώς επίσης και περισσότερα σκυλιά - ανιχνευτές, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η United Airlines εξέδωσε ήδη προς τους επιβάτες της ειδοποίηση σχετικά με τις νέες διαδικασίες ασφαλείας, οι οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η παγκόσμια αεροπορική κοινότητα αντιμετωπίζουν “έναν προσαρμοστικό και ευκίνητο εχθρό”. “Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να στοχεύουν τα επιβατικά αεροσκάφη και έχουμε δει ένα ‘δίχτυ απειλών’ προς την εμπορική αεροπορία, καθώς οι τρομοκράτες επιδιώκουν νέες μεθόδους επίθεσης”, ανέφερε το υπουργείο.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ενημερωθεί να εφαρμόσουν αυξημένους ελέγχους για εκρηκτικούς μηχανισμούς μέχρι αύριο (19 Ιουλίου) και έχουν 120 ημέρες για να συμμορφωθούν και με άλλα μέτρα.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές στις καμπίνες, σε πτήσεις από 10 αεροδρόμια - κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο αριθμός των αερολιμένων αυτών στον συγκεκριμένο κατάλογο έχει μειωθεί έκτοτε.

Οι νέες απαιτήσεις ασφάλειας των ΗΠΑ, -υποχρεωτικές από αύριο- αποσκοπούν στην αποφυγή της επέκτασης της απαγόρευσης των φορητών υπολογιστών και σε άλλα αεροδρόμια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top