Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑύξηση τιμών για αεροπορικά τέλη και ξενοδοχεία το 2018
Τάσεις

Αύξηση τιμών για αεροπορικά τέλη και ξενοδοχεία το 2018

Συνολικά, τα διεθνή αεροπορικά εισιτήρια θα αυξηθούν κατά 3,55% το 2018. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των ξενοδοχείων αναμένονται να αυξηθούν κατά 3,7% και οι επίγειες μεταφορές, όπως τα λεωφορεία, τα τρένα και τα ταξί κατά 0,6%.

Οι παγκόσμιες τουριστικές τιμές αναμένεται να αυξηθούν έντονα το επόμενο έτος, φθάνοντας σε μια αύξηση σχεδόν 4% σε ορισμένους τομείς, όπως αποκαλύφθηκε από την 4η Ετήσια Έρευνα Global Travel Forecast 2018.

Η έρευνα συντάχθηκε σε συνεργασία με το GBTA Foundation, το οποίο εκπροσωπεί την ερευνητική πλευρά του Global Business Travel Association (GBTA). Συνολικά, τα διεθνή αεροπορικά εισιτήρια θα αυξηθούν κατά 3,55% το 2018. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των ξενοδοχείων αναμένονται να αυξηθούν κατά 3,7% και οι επίγειες μεταφορές, όπως τα λεωφορεία, τα τρένα και τα ταξί κατά 0,6%.

Ο Kurt Ekert, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Carlson Wagonlit Travel (CWT), θεωρεί ότι η υψηλότερη αυτή τιμολόγηση είναι συνέπεια της ισχυρότερης οικονομίας και της αυξανόμενης ζήτησης.

Η Jeanne Liu, αντιπρόεδρος του τμήματος ερευνών του GBTA, δήλωσε ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η αστάθεια στις αναδυόμενες οικονομίες και τα ασταθή πολιτικά σενάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη υποδηλώνουν ότι οι σύγχρονοι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου πρέπει να εξετάζουν πλέον περισσότερα πράγματα όταν δημιουργούν τα ταξιδιωτικά τους προγράμματα. Η Liu δήλωσε ότι τα πιο επιτυχημένα προγράμματα θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τους γεωπολιτικούς κινδύνους και το ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο των προμηθευτών, καθώς επαναξιολογούν τις στρατηγικές αρκετά συχνά και προσαρμόζονται όσο πιο γρήγορα χρειάζεται.

Το σενάριο της ανόδου των αεροπορικών ναύλων
Η άνοδος των παγκόσμιων αεροπορικών ναύλων έρχεται με την αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες φαίνεται να αυξάνουν περίπου κατά 6% την πληρότητά τους μέσα στο 2018.

  • Για παράδειγμα, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εκτιμάται ότι θα σημειώσει άνοδο 2,8% στις τιμές του 2018, με έντονη την εγχώρια ζήτηση, που αυξάνεται στην Ινδία και την Κίνα.
  • Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα αεροπορικά ταξίδια αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, ενώ οι τιμές αυξάνονται κατά 7,1% στην Ανατολική Ευρώπη και κατά 5,5% στη Δυτική Ευρώπη. Ο περιορισμένος ανταγωνισμός και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2018 στη Ρωσία είναι πιθανό να οδηγήσουν σε σημαντικές αυξήσεις των τιμών στην περιοχή αυτή.
  • Η Αφρική και οι χώρες της Μέσης Ανατολής αναμένουν αύξηση κατά 3% εν μέσω των συνεχιζόμενων απειλών για την ασφάλεια και μια πετρελαϊκή βιομηχανία που συνεχίζει να υφίσταται ανάκαμψη.
  • Σε ολόκληρη την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν ελαφρώς το 2018.
  • Η Νότια Αμερική θα παρατηρήσει αύξηση των προγραμματισμένων πτήσεων κατά 20% μέχρι το τέλος του 2019.
  • Η Βόρεια Αμερική, από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό να σημειώσει αύξηση στις τιμές κατά 2,3%.

Η αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων
Έχει καταγραφεί μια παγκόσμια τάση που επικεντρώθηκε στα “έξυπνα ξενοδοχεία”, τα οποία τείνουν να επικεντρώνονται στην ανταλλαγή μηνυμάτων, την ψυχαγωγία μέσα στο δωμάτιο και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες.

  • Οι τιμές των ξενοδοχείων αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,5% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
  • Σε όλο την περιοχή Ευρώπης, Μ. Ανατοληής & Αφρικής (EMEA), οι τιμές των ξενοδοχείων θα αυξηθούν – κατά 6,6% στην Ανατολική Ευρώπη, 6,3% στη Δυτική Ευρώπη, αλλά μόνο κατά 0,6% στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
  • Στη Λατινική Αμερική, οι τιμές των ξενοδοχείων αναμένεται να μειωθούν κατά 1,2% και μάλιστα με απότομες μειώσεις, ιδίως στη Βραζιλία.
  • Η ζήτηση ξενοδοχείων στη Βόρεια Αμερική έχει μειωθεί από τα μέσα του καλοκαιριού του 2016, αλλά στη συνέχεια εκτιμάται ότι η προσφορά θα συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά μέχρι το 2018.

Τέλος, το 2018, οι τιμές των επίγειων μεταφορών, όπως της Uber, αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,6%, αλλά μέχρι το 2022, είναι πιθανό να αυξηθούν έως και 5,5%.

2018 Global Price Forecast

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024