Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: 'Η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει για το μειωμένο ΦΠΑ από 1ης Ιανουαρίου 2018 στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Ιούλιος 2017, 14:18

Στα πέντε νησιά που η κυβέρνηση 'φόρτωσε' τη διαχείριση του μεταναστευτικού, οι αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό είναι δεδομένες. Οι συνέπειες αυτές, δεν έχουν αμβλυνθεί, αλλά η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει αν θα παραταθεί η ισχύς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2018.


Η αναπλ. υπουργός Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από τον τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, να αποκαλύψει τις προθέσεις της κυβέρνησης για το τι θα συμβεί στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά που έχει ανασταλεί η κατάργησή τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, απέφυγε να απαντήσει.

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι στα πέντε νησιά, που η κυβέρνηση “φόρτωσε” τη διαχείριση του μεταναστευτικού, οι αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό είναι δεδομένες.

Οι συνέπειες αυτές, δεν έχουν αμβλυνθεί, αλλά η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει αν θα παραταθεί η ισχύς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει: “Με αποκλειστική ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης, τα νησιά αυτά μετατράπηκαν σε χώρους εγκλωβισμού παράτυπων μεταναστών, την ίδια στιγμή που η υπηρεσία ασύλου λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας και δεν γίνονται επαναπροωθήσεις με το ρυθμό που πρέπει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έχει στηρίξει αυτά τα νησιά, αλλά τους προσθέτει διαρκώς προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποφεύγει να δεσμευθεί για το τι θα γίνει με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά, λες και έχουν αμβλυνθεί οι συνέπειες από το μεταναστευτικό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top