Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝΔ: 'Η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει για το μειωμένο ΦΠΑ από 1ης Ιανουαρίου 2018 στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου'
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: 'Η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει για το μειωμένο ΦΠΑ από 1ης Ιανουαρίου 2018 στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου'

Στα πέντε νησιά που η κυβέρνηση 'φόρτωσε' τη διαχείριση του μεταναστευτικού, οι αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό είναι δεδομένες. Οι συνέπειες αυτές, δεν έχουν αμβλυνθεί, αλλά η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει αν θα παραταθεί η ισχύς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Η αναπλ. υπουργός Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από τον τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, να αποκαλύψει τις προθέσεις της κυβέρνησης για το τι θα συμβεί στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά που έχει ανασταλεί η κατάργησή τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, απέφυγε να απαντήσει.

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι στα πέντε νησιά, που η κυβέρνηση “φόρτωσε” τη διαχείριση του μεταναστευτικού, οι αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό είναι δεδομένες.

Οι συνέπειες αυτές, δεν έχουν αμβλυνθεί, αλλά η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει αν θα παραταθεί η ισχύς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει: “Με αποκλειστική ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης, τα νησιά αυτά μετατράπηκαν σε χώρους εγκλωβισμού παράτυπων μεταναστών, την ίδια στιγμή που η υπηρεσία ασύλου λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας και δεν γίνονται επαναπροωθήσεις με το ρυθμό που πρέπει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έχει στηρίξει αυτά τα νησιά, αλλά τους προσθέτει διαρκώς προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποφεύγει να δεσμευθεί για το τι θα γίνει με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά, λες και έχουν αμβλυνθεί οι συνέπειες από το μεταναστευτικό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024