Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌλ. Κεφαλογιάννη: 'Απαράδεκτες οι υπηρεσίες υποδοχής τουριστών στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας'
Πολιτισμός

Όλ. Κεφαλογιάννη: 'Απαράδεκτες οι υπηρεσίες υποδοχής τουριστών στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας'

Δεν εφαρμόσθηκε πιλοτικά σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως είχε προαναγγελθεί.

Ύστερα από τη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα με τις ουρές εκατοντάδων μέτρων που σχηματίζονται έξω από τα ταμεία του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, με τους τουρίστες να είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν πάνω στον κεντρικό δρόμο, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας:

“Παρά το γεγονός ότι η επιχορήγηση των 35 εκατ. ευρώ, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2016 ήταν υπερδιπλάσια σε σύγκριση με την επιχορήγηση του έτους 2015, δεν προγραμματίστηκαν έγκαιρα οι προσλήψεις εποχιακών υπαλλήλων. Ούτε εφαρμόσθηκε πιλοτικά σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως είχε προαναγγελθεί.

Για μία ακόμα φορά, διαπιστώνεται η αδυναμία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για έγκαιρο προγραμματισμό.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα σημαντικότερα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της χώρας.

Η ολιγωρία και η προχειρότητα του Υπουργείου, έχει άμεσες επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και ειδικότερα, στα έσοδα από τον τουρισμό.

Στις μεγάλες απώλειες, οφείλουμε να συμπεριλάβουμε και το πλήγμα στην τουριστική φυσιογνωμία της χώρας, που επηρεάζει ευθέως την τουριστική ζήτηση υψηλών προδιαγραφών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024