Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Γερμανία εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Η Γερμανία εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία κατά της Τουρκίας

Έκδοση νέας ταξιδιωτικής οδηγίας, που προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Sigmar Gabriel ανακοίνωσε σήμερα μέτρα κατά της Τουρκίας απαντώντας έτσι στην προφυλάκιση ενός Γερμανού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα νέα μέτρα συμφωνήθηκαν από κοινού με την καγκελάριο Angela Merkel.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως η Γερμανία θα μιλήσει με τους εταίρους της στην ΕΕ σχετικά με τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέστησε σαφές πως το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί γερμανικές εταιρικές επενδύσεις στην Τουρκία. Είπε επίσης πως δεν μπορεί να προσβλέπει σε συνομιλίες για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία και εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία που προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην Τουρκία.

Ο Gabriel κατηγόρησε την εξουσία του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdoğan ότι θέλει να “αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας” στη χώρα του, με σκοπό “να κάνει να σωπάσουν όλες οι επικριτικές φωνές”.

“Θα πρέπει οι πολιτικές μας προς την Τουρκία να πάνε σε μια νέα κατεύθυνση… δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως το κάναμε μέχρι σήμερα. Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς απ’ό,τι είμαστε μέχρι τώρα ώστε εκείνοι που είναι υπεύθυνοι στην Άγκυρα να καταλάβουν ότι τέτοιες πολιτικές συνεπάγονται συνέπειες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι η κύρια χώρα προέλευσης των τουριστών στην Τουρκία, πάνω από τη Ρωσία, και επίσης ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024