Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΝέο πρότυπο πιστοποίησης ξενοδοχείων φιλικών προς τους λάτρεις της πεζοπορίας
Πεζοπορικός τουρισμός

Νέο πρότυπο πιστοποίησης ξενοδοχείων φιλικών προς τους λάτρεις της πεζοπορίας

Η εφαρμογή του Προτύπου Πιστοποίησης 'Hikers’ Friendly Hotels' ξεκινά στη Σίφνο, ολοκληρώνοντας έτσι την πιλοτική του λειτουργία, ενώ από 1η Αυγούστου θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η ομάδα του “Hikers’ Friendly” τον Ιούλιο συνάντησε στη Σίφνο ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού που ενδιαφέρθηκαν για το νέο Πρότυπο Πιστοποίησης ξενοδοχείων του “Hikers’ Friendly”.

Το ενδιαφέρον για το Πρότυπο ήταν έντονο και πολλοί κίνησαν τις απαραίτητες διαδικασίες για να πιστοποιήσουν τα καταλύματα τους ως “Hikers’ Friendly Hotels”, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη της τουριστικής αγοράς για νέες ιδέες και καινοτόμες δράσεις.

Η εφαρμογή του Προτύπου Πιστοποίησης “Hikers’ Friendly Hotels” ξεκινά στη Σίφνο, ολοκληρώνοντας έτσι την πιλοτική του λειτουργία, ενώ από 1η Αυγούστου θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους και να αυξήσουν την τουριστική κίνηση προς το κατάλυμα και τον τόπο τους, κυρίως εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Οι πρώτες επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν και τα πρώτα μέλη του προτύπου πιστοποίησης Hikers’ Friendly Hotels είναι αλφαβητικά τα εξής:

1. ALK Hotel
2. Geronti Pension
3. Moscha Geronti Studios &Apartments
4. Nymphes Hotel
5. Sifnaika Konakia
6. TO KATE
7. Villa Costa Studios

Το Σεπτέμβριο, αναμένεται να γίνουν σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα οι απονομές για όλα τα πρώτα μέλη του “«Hikers’ Friendly Hotels”.

Επισημαίνεται ότι μέσα στα πλαίσια ανάπτυξης της Ελλάδας ως κορυφαίο πεζοπορικό προορισμό, το 5% του κόστους πιστοποίησης επιστρέφεται στα μονοπάτια του τόπου, είτε ως δράση συντήρησης μονοπατιών είτε ως δράση προβολής. Αυτό ισχύει για τις περιπτώσεις που τα καταλύματα ενός τόπου τα οποία θα λάβουν τελικά το Πιστοποιητικό “Hikers’ Friendly Hotels” είναι πάνω από πέντε.

Το “Hikers’ Friendly” είναι ένα πρότυπο που πιστοποιεί υπηρεσίες σχετικές με την πεζοπορία. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για καταλύματα, αλλά σύντομα θα ενεργοποιηθεί και σε άλλους τομείς. Δημιουργήθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Paths of Greece, σε συνεργασία με την Green Evolution.

Όλα τα ενδιαφερόμενα καταλύματα μπορούν μέσα από το hikersfriendly.com να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το Πρότυπο Πιστοποίησης, λαμβάνοντας ταυτόχρονα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες γύρω από αυτό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024