Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚανονικά η λειτουργία του αεροδρομίου της Κω, κανένα πρόβλημα με τους TOs
Αερομεταφορές

Κανονικά η λειτουργία του αεροδρομίου της Κω, κανένα πρόβλημα με τους TOs

Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πληροφόρηση που προέρχεται από τους μεγάλους TOs του εξωτερικού είναι καθησυχαστική και δε διαφαίνονται δυσμενείς εξελίξεις όσον αφορά τις τουριστικές ροές στην περιοχή, λέει η FedHATTA.

Με αφορμή τον σεισμό το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή 21 Ιουλίου, η Fraport Greece ενημερώνει ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις.

“Η εταιρεία προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και πτήσεων και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου. Έχει ελεγχθεί διεξοδικά ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης καθώς και όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές. Επισημαίνεται ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, ενώ στους χώρους που σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές πραγματοποιείται ήδη καθαρισμός και αποκατάσταση. Όλοι οι άνθρωποι της Fraport Greece εργάζονται εντατικά προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι σε θέση να υποστηρίξει πλήρως όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των εθνικών φορέων διαχείρισης κρίσεων.

Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες και Tour Operators, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον προγραμματισμό των πτήσεων τους“.

Το λιμάνι της Κω θα χρειαστεί τρεις με τέσσερις ημέρες να λειτουργήσει δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Κω είναι σημαντικό, με ζημιές σε όλο το παραλιακό μέτωπο, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

FedHATTA: Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κω
Με μεγάλη προσοχή, σε συνεχή επικοινωνία με την συντεταγμένη Πολιτεία, το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τους τοπικούς τουριστικούς φορείς (Ενώσεις Ξενοδόχων και Τουριστικών Γραφείων) και σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, η Ομοσπονδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Κω, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και αναστάτωσε κατοίκους και επισκέπτες.

“Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η εγρήγορση και η άμεση δραστηριοποίηση που επέδειξε η Πολιτεία, αλλά και οι αρμόδιοι φορείς, συνέβαλλαν στο να αποκατασταθούν άμεσα οι φυσιολογικοί ρυθμοί στο νησί. Η τοπική κοινωνία, οι κάτοικοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις, αντιμετώπισαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνήσια φιλοξενία τους τουρίστες”, αναφέρει η FedHATTA.

“Η πληροφόρηση που προέρχεται από τους μεγάλους Tour Operators του εξωτερικού είναι καθησυχαστική και δε διαφαίνονται δυσμενείς εξελίξεις όσον αφορά τις τουριστικές ροές στην περιοχή.

Απαιτείται ψύχραιμη αντιμετώπιση των συνθηκών σε μία περίοδο κατά την οποία η τουριστική κίνηση κορυφώνεται, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι τουριστικές ροές στην Κω, έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς διακοπών στη χώρα μας. Οι προσπάθειες συνεχίζονται και όλα φαίνεται ότι βαίνουν καλώς.

Η Ομοσπονδία εκφράζει τα συλληπτήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024