Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στη Bοιωτία
Θρησκευτικός τουρισμός

Προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στη Bοιωτία

Κατά τη συνάντηση της γενικής γραμματέως Τουρισμού κας Ευρυδίκης Κουρνέτα με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και προγραμματιζόμενη για τις 14 και 15 Αυγούστου επετειακή εκδήλωση των 150 χρόνων από τα εγκαίνια του μνημειακού Ναού της Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου.

Τις προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στη Bοιωτία συζήτησαν η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Η κα Κουρνέτα αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της εθνικής τουριστικής πολιτικής που υλοποιείται με επιτυχία σε εφαρμογή του σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά. Τόνισε ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης και προώθησης του θεματικού τουρισμού, ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Σεβασμιώτατος και η κα Κουρνέτα συζήτησαν τις ιδιαίτερες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι Μονές στη Βοιωτία για έργα προστασίας και ανάδειξης του θρησκευτικού και προσκυνηματικού πλούτου της περιοχής.

Παρουσία του δημάρχου Θηβών, κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, συζητήθηκε η προγραμματιζόμενη για τις 14 και 15 Αυγούστου επετειακή εκδήλωση των 150 χρόνων από τα εγκαίνια του μνημειακού Ναού της Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την κα Κουρνέτα για την στήριξή της στην σημαντική αυτή εκδήλωση για την περιοχή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024