Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΥπεγράφη το Σχέδιο Π.Δ. για το project Atalanti Hills στη Φθιώτιδα
Επενδύσεις

Υπεγράφη το Σχέδιο Π.Δ. για το project Atalanti Hills στη Φθιώτιδα

Επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας.

Με την υπογραφή σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού, χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α) “Atalanti Hills” σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, στην περιοχή “Έξαρχος” του Δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδας.

Πρόκειται για επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας. Βασικά χαρακτηριστικά της είναι:

  • η έμφαση σε τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας
  • το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της Π.Ο.Τ.Α., δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα)
  • οι σημαντικές συνέργειες και θετικές επιπτώσεις που αναμένεται να προκύψουν για πλήθος άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή

Δεδομένων όλων αυτών, το επενδυτικό έργο απολαμβάνει ευρεία αποδοχή και υποστήριξη του Δήμου Λοκρών, καθώς και της τοπικής κοινωνίας. Επόμενο βήμα, πλέον, είναι η κατάθεση από το ΥΠΕΝ του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024