Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Άνοιγμα' του ελληνικού τουρισμού στην αγορά της Αυστραλίας
Τουριστική πολιτική

'Άνοιγμα' του ελληνικού τουρισμού στην αγορά της Αυστραλίας

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη. Επιδιώκεται ισχυρότερη παρουσία με λειτουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία, και στοχευμένη προώθηση και προβολή.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη και συζήτησαν για τον σχεδιασμό του υπουργείου να προχωρήσει σε δυναμικό άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Αυστραλίας για την  ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια. Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η βουλευτής κα Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Η υπουργός ενημέρωσε για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και την εξαιρετική πορεία του ελληνικού τουρισμού τη διετία 2015-2016, που συνεχίζεται ακόμη πιο δυναμικά το 2017.

Τόνισε ότι στο πλαίσιο του ανοίγματος νέων ξένων αγορών που υλοποιείται με επιτυχία, η Αυστραλία αποτελεί σημαντική αγορά- στόχο, λόγω των ισχυρών δεσμών με την εκεί Ομογένεια, καθώς και για την εξαιρετική δυναμική που παρουσιάζει στην προσέλκυση σημαντικά υψηλότερων τουριστικών ροών. Επιδιώκεται ισχυρότερη παρουσία με λειτουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία, και στοχευμένη προώθηση και προβολή.

ο κ. Παπαστεργιάδης, παρουσίασε τις δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, και τόνισε το ισχυρό ενδιαφέρον για την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων, αλλά και τις προοπτικές για την βελτίωση της συνδεσιμότητας με στόχο την πιο άμεση και γρήγορη αεροπορική πρόσβαση.

Επίσης συζητήθηκε η διοργάνωση του Ελληνικού Φεστιβάλ της Μελβούρνης που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στο οποίο ο κ. Παπαστεργιάδης προσκάλεσε την κα Κουντουρά να συμμετάσχει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024