Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σταθερά πρώτη στις τουριστικές αφίξεις το α' εξάμηνο 2017
Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σταθερά πρώτη στις τουριστικές αφίξεις το α' εξάμηνο 2017

Η Κέρκυρα το α' εξάμηνο του 2017 παρουσιάζει αύξηση 6,70%, το Άκτιο 21,10%, η Κεφαλονιά 9,20% και η Ζάκυνθος 19,20%. Δεδομένου ότι το περυσινό τελικό ποσοστό αύξησης της περιφέρειας ήταν 13,2% και παρά το ότι αρκετές μονάδες δε λειτουργούν κατά την τρέχουσα περίοδο λόγω ριζικής ανακαίνισης και με ήδη προγραμματισθείσες πρόσθετες πτήσεις για το 2018, προεξοφλείται μια ανοδική και διψήφια ετήσια άνοδος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του ΣΕΤΕ, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά το α’ εξάμηνο του 2017 πρωταγωνιστεί με 12,1% αύξηση, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, και ακολουθούν η Κρήτη με 11,7% και τα Δωδεκάνησα με 11,2%.

Αναλυτικά, η Κέρκυρα το ίδιο διάστημα παρουσιάζει αύξηση 6,70%, το Άκτιο 21,10%, η Κεφαλονιά 9,20% και η Ζάκυνθος 19,20%.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεδομένου ότι το περυσινό τελικό ποσοστό αύξησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν 13,2% και παρά το ότι αρκετές μονάδες δε λειτουργούν κατά την τρέχουσα περίοδο λόγω ριζικής ανακαίνισης και με ήδη προγραμματισθείσες πρόσθετες πτήσεις για το 2018, προεξοφλείται μια σταθερή πλέον, ανοδική και διψήφια ετήσια άνοδος.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής της ΠΙΝ κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, διότι η άνοδος, συνεχής και σταθερή, στις αφίξεις σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά της ΠΙΝ είναι αποτέλεσμα σκληρής και κοπιώδους προσπάθειας τόσο στον τομέα της προβολής των νησιών μας, όσο και στις δημόσιες σχέσεις, οι οποίες προσλαμβάνουν προωθητικό χαρακτήρα, λόγω του κύρους και της συνέπειας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις σχέσεις με τους συνεργάτες της (β, γραφεία ΕΟΤ εσωτερικού και εξωτερικού, πρεσβείες, ελληνικά προξενεία, γραφεία Δημοσίων Σχέσεων κ.λπ).

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει να εργάζεται στον τομέα της προβολής και ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας με στόχο τα αποτελέσματα αυτά να διαχυθούν όσο γίνεται περισσότερο στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, κυρίως δια μέσου των επενδύσεων, οι οποίες κινούνται έντονα σε όλα τα νησιά. Φυσικά όλα αυτά αποκτούν υπόβαθρο με τις συνεχείς προσπάθειες των τουριστικών επιχειρήσεων για την βελτίωση των εγκαταστάσεών τους και της βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών”.

Πυκνώνουν και οι αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού προς τα Ιόνια Νησιά
Ακόμη, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέλει να ευχαριστήσει τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας Sky Express και συγκεκριμένα τους κ.κ. Θεόδωρο Κροκίδα και Γιάννη Λιδάκη, πρόεδρο Δ.Σ και εμπορικό διευθυντή αντίστοιχα, για την αποτελεσματική συνεργασία. Πέραν του ότι η ήδη υπάρχουσα γραμμή Αθήνα – Ζάκυνθος επαυξάνεται στις χειμερινές πτήσεις (01/11/2017-31/03-2018), ανακοινώθηκε και η σύνδεση Αθήνα – Κέρκυρα με δυο πτήσεις την ημέρα.

“Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και η γραμμή Αθήνα – Κεφαλονιά. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στηρίζει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της την πύκνωση  και των αεροπορικών συνδέσεων του εσωτερικού (domestic flights), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της”.

Στη φωτογραφία, ο Διεθνής Αερολιμένας Κέρκυρας “Ιωάννης Καποδίστριας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024