Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣε ρόλο πρωτεργάτη της νιώτικης γαστρονομίας το Liostasi Hotel & Suites
Γαστρονομία

Σε ρόλο πρωτεργάτη της νιώτικης γαστρονομίας το Liostasi Hotel & Suites

Παρουσίαση του 'Ελληνικού Πρωινού της Ίου', του 40ού κατά σειρά Προτύπου Ελληνικού Πρωινού, στημν οποία πρωταγωνίστησαν τα τοπικά τυριά, τα τοπικά μέλια και πλείστα τοπικά εδέσματα (καρπουζόπιτα, καλασούνες, ματσί). Το Liostasi υπήρξε ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία των Κυκλάδων που προσέφερε πρωινό με έντονο τοπικό χαρακτήρα.

Το Ξενοδοχειακό Eπιμελητήριο Eλλάδας και ο Δήμος Ίου παρουσίασαν την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στο ξενοδοχείο Liostasi Hotel & Suites, το “Ελληνικό Πρωινό της Ίου”, το οποίο αποτελεί το 40ό κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό. Mετά από συστηματική προσπάθεια διάρκειας 8 ετών που περιελάμβανε ταξίδια σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών, το Ελληνικό Πρωινό άφησε το αποτύπωμά του και στην Ίο.

Το Liostasi Hotel & Suites, συνεχίζοντας την πολυετή του προσπάθεια για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου τη σχετική εκδήλωση παρουσία τοπικών παραγωγών και ξενοδόχων και κύριο εισηγητή τον υπεύθυνο του ΞΕΕ για το πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού κ. Γιώργο Πίττα, ο οποίος εκτός των άλλων, επεσήμανε την αξία του προγράμματος και ανέλυσε πόσο σημαντικό για την αναβάθμιση ενός ξενοδοχείου να παρέχονται για πρωινό αγνά τοπικά προϊόντα και τοπικές συνταγές. Η ομάδα του Λιοστασίου υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Δεναξά ετοίμασε πολλά εδέσματα πρωινού βασισμένα τόσο στις παραδοσιακές συνταγές της Ίου όσο και στα υψηλής ποιότητας νιώτικα προϊόντα.

Στην παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ίου πρωταγωνίστησαν τα τοπικά τυριά (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, σκοτύρι, ξινοτύρι), τοπικά μέλια και πλείστα τοπικά εδέσματα με τις εντυπώσεις να κλέβουν η μοσέντα (καρπουζόπιτα), οι καλασούνες, το ματσί (σούπα με φρέσκο ζυμαρικό), στα οποία μάλιστα η επίδειξη παραγωγής τους έγινε προσωπικά από την οικοδέσποινα του Liostasi Hotel & Suites, κα Δέσποινα Δεναξά.

“Ήταν για εμάς μια αυτονόητη υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του ΞΕΕ και να φιλοξενήσουμε στο ξενοδοχείο μας την εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωινό της Ίου”, υπογράμμισε ο ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Liostasi Hotel & Suites μετά το πέρας της παρουσίασης. “Ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να βρεθούμε με αγαπητές και αγαπητούς συναδέλφους ξενοδόχους, αλλά και με τους κορυφαίους παραγωγούς τροφίμων και ποτών της Ίου με σκοπό εφεξής να προωθήσουμε από κοινού τις γεύσεις και τα προϊόντα του τόπου μας”.

Το Liostasi υπήρξε ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία των Κυκλάδων που προσέφερε πρωινό με έντονο τοπικό χαρακτήρα. Εδώ και πολλά χρόνια επενδύει στην προσφορά μιας μοντέρνας μεν, ελληνικότατης δε κουζίνας, που αντλεί έμπνευση από την πλούσια τοπική γαστρονομική παράδοση. Πιστό προς αυτή την κατεύθυνση ανέθεσε το 2017 στον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ κ. Λευτέρη Λαζάρου να επιμεληθεί το νέο μενού στο γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Grandma’s ισχυροποιώντας τη θέση του ως το καλύτερο εστιατόριο της Ίου και ένα από τα κορυφαία εστιατόρια δημιουργικής ελληνικής κουζίνας της χώρας. Ο ρόλος του Executive Chef ανατέθηκε στον ιδιαίτερα ταλαντούχο σεφ κ. Αλέξανδρο Λέπεση, με προϋπηρεσία σε βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Liostasi Hotel & Suites, το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της Χώρας και διακρίνεται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, την υψηλού επιπέδου κουζίνα και τη θέα του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024