Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

FEDHATTA: 'Συγχαρητήρια για το πλήγμα που προκαλείται στον τουρισμό μας'

Τατιάνα Ρόκου - 25 Ιούλιος 2017, 14:12

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου η Αθήνα και οι όμοροι νομοί είναι γεμάτοι τουρίστες, που έχουν μήνες πριν προγραμματίσει την άφιξή τους στην Αθήνα με περιορισμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων, που εξαιτίας της απεργίας θα ανατραπεί ή δε θα πραγματοποιηθεί, λέει η FEDHATTA.


“Ένα ταξίδι ζωής για πολλούς ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας, η γνωριμία με τους αρχαιολογικούς μας χώρους, και ιδιαίτερα το παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, την Ακρόπολη, θα μείνει ξανά ένα απραγματοποίητο όνειρο, χάρη στη νέα απεργία του Σαββατοκύριακου”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η FEDHATTA, για τη νέα απεργία που θα κρατήσει κλειστά και αρχαιολογικούς χώρους τις 29 και 30 Ιουλίου.

“Ο τουρισμός και η οικονομία μας πλήττονται με σταθερά βήματα για μια ακόμη φορά. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα καλούμαστε να ενημερώσουμε το διεθνές δίκτυο συνεργατών μας και τους διεθνείς επισκέπτες μας ότι θα βρουν κλειστές τις πόρτες των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων στην Αττική.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) εξήγγειλε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση – ακολουθώντας το παράδειγμα της ΠΕΥΦΑ – μέσα στον Ιούλιο (29 και 30) με τα ίδια αιτήματα”.

Η FEDHATTA επισημαίνει ότι από τις 4 Ιουλίου είχε απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα διαβούλευσης, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων, ώστε να αποφευχθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ελπίζει, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η Πολιτεία να αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται από την αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

“Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου η Αθήνα και οι όμοροι νομοί είναι γεμάτοι τουρίστες, που έχουν μήνες πριν προγραμματίσει την άφιξή τους στην Αθήνα με περιορισμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων, που εξαιτίας της απεργίας θα ανατραπεί ή δν θα πραγματοποιηθεί. Οι δε συνάδελφοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καλούνται να αναζητήσουν λύσεις  και να δώσουν εξηγήσεις στους πελάτες τους, οι οποίοι αποφάσισαν να επενδύσουν στη χώρα μας τις πιο πολύτιμες ημέρες του χρόνου τους, που είναι οι διακοπές τους.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους – υπουργεία, εργαζόμενους – να επιστρατεύσουν κάθε δυνατότητα αποφυγής της άσκοπης ταλαιπωρίας των επισκεπτών της Αττικής.

Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται ο τουρισμός της χώρας από τους ανθρώπους που ζουν από αυτόν”.

|
Share |
1 Σχόλια
Σχόλια Αναγνωστών

Εταιρεία: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ιδιότητα: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
O/Η "ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΟΣ" έγραψε στις 30-07-2017 14:58:

Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται ο τουρισμός της χώρας από τους ανθρώπους που ζουν από αυτόν”.......
Να ευτελίζεται ο τουρισμός από τους ανθρώπους που ζουν από αυτόν”....... το σωστόν..........
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top