Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίFEDHATTA: 'Συγχαρητήρια για το πλήγμα που προκαλείται στον τουρισμό μας'
Τουριστικά γραφεία

FEDHATTA: 'Συγχαρητήρια για το πλήγμα που προκαλείται στον τουρισμό μας'

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου η Αθήνα και οι όμοροι νομοί είναι γεμάτοι τουρίστες, που έχουν μήνες πριν προγραμματίσει την άφιξή τους στην Αθήνα με περιορισμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων, που εξαιτίας της απεργίας θα ανατραπεί ή δε θα πραγματοποιηθεί, λέει η FEDHATTA.

“Ένα ταξίδι ζωής για πολλούς ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας, η γνωριμία με τους αρχαιολογικούς μας χώρους, και ιδιαίτερα το παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, την Ακρόπολη, θα μείνει ξανά ένα απραγματοποίητο όνειρο, χάρη στη νέα απεργία του Σαββατοκύριακου”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η FEDHATTA, για τη νέα απεργία που θα κρατήσει κλειστά και αρχαιολογικούς χώρους τις 29 και 30 Ιουλίου.

“Ο τουρισμός και η οικονομία μας πλήττονται με σταθερά βήματα για μια ακόμη φορά. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα καλούμαστε να ενημερώσουμε το διεθνές δίκτυο συνεργατών μας και τους διεθνείς επισκέπτες μας ότι θα βρουν κλειστές τις πόρτες των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων στην Αττική.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) εξήγγειλε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση – ακολουθώντας το παράδειγμα της ΠΕΥΦΑ – μέσα στον Ιούλιο (29 και 30) με τα ίδια αιτήματα”.

Η FEDHATTA επισημαίνει ότι από τις 4 Ιουλίου είχε απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα διαβούλευσης, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων, ώστε να αποφευχθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ελπίζει, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η Πολιτεία να αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται από την αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

“Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου η Αθήνα και οι όμοροι νομοί είναι γεμάτοι τουρίστες, που έχουν μήνες πριν προγραμματίσει την άφιξή τους στην Αθήνα με περιορισμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων, που εξαιτίας της απεργίας θα ανατραπεί ή δν θα πραγματοποιηθεί. Οι δε συνάδελφοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καλούνται να αναζητήσουν λύσεις  και να δώσουν εξηγήσεις στους πελάτες τους, οι οποίοι αποφάσισαν να επενδύσουν στη χώρα μας τις πιο πολύτιμες ημέρες του χρόνου τους, που είναι οι διακοπές τους.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους – υπουργεία, εργαζόμενους – να επιστρατεύσουν κάθε δυνατότητα αποφυγής της άσκοπης ταλαιπωρίας των επισκεπτών της Αττικής.

Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται ο τουρισμός της χώρας από τους ανθρώπους που ζουν από αυτόν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024