Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆμεση παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού για την απεργία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ζητά η ΕΞΑΑ&Α
Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής & Αργοσαρωνικού

Άμεση παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού για την απεργία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ζητά η ΕΞΑΑ&Α

Ο κίνδυνος να παραμείνουν κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλο το λεκανοπέδιο, μεσούσης της τουριστικής περιόδου και για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, αποτελεί μείζον ζήτημα για επισκέπτες της πόλης και τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού έστειλε επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου -με κοινοποίηση προς την υπουργο Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά– σχετικά με την απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού. Σε αυτήν, η ΕΞΑΑ&Α τονίζει ότι οι τουρίστες της Αθήνας, δηλώνουν πως ο βασικός λόγος επίσκεψής τους είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και το πολιτιστικό ενδιαφέρον της πρωτεύουσας σε ποσοστό 80%.

Ολόκληρη η επιστολή:

“Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με αφορμή την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) να προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων σε υπηρεσίες του υπουργείου στο Ν. Αττικής το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουλίου 2017, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού επισημαίνει πως ο κίνδυνος να παραμείνουν κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλο το λεκανοπέδιο μεσούσης της τουριστικής περιόδου και για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, αποτελεί μείζον ζήτημα για επισκέπτες της πόλης και επαγγελματίες του τουρισμού.

Με βάση τα αποτελέσματα πολυετών ερευνών της Ένωσης, περί ‘Ικανοποίησης Επισκεπτών & Απόδοσης Ξενοδοχείων’ οι τουρίστες της Αθήνας, δηλώνουν πως ο βασικός λόγος επίσκεψής τους είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και το πολιτιστικό ενδιαφέρον της πρωτεύουσας – σε ποσοστό 80%.

Θα ήταν κρίμα, εργαζόμενοι και επαγγελματίες στον τουρισμό, να βρεθούν -γι’άλλη μια φορά- στη δυσάρεστη θέση να εξηγούν σε τουρίστες που διένυσαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα για να επισκεφτούν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τον λόγο για τον οποίο είναι ‘κλειστοί’ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία μας.

Παρακαλούμε θερμά για την άμεση παρέμβασή σας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024