Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Ασφαλή και πάλι τα ταξίδια στην Τυνησία για το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Ιούλιος 2017, 10:43

Η Τυνησία κατέγραψε 2.833.781 αφίξεις τουριστών, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 10 Ιουλίου 2017, αριθμοί αυξημένοι κατά 29,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.


Στις 26 Ιουλίου το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (FCO) της Βρετανίας απέσυρε την ταξιδιωτική του οδηγία του κατά των ταξιδιών στο μεγαλύτερο μέρος της Τυνησίας, συμπεριλαμβανομένων των κυριότερων τουριστικών αξιοθέατων της χώρας.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτά τα νέα, ακριβώς τη στιγμή ώστε να μην επηρεαστούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τις καλοκαιρινές διακοπες και τη χειμερινή περίοδο”, σχολίασε η Mounira Ben Cherifa, διευθύντρια του Εθνικού Τουριστικού Γραφείου της Τυνησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Θα επικοινωνήσουμε με όλους τους τουριστικούς πράκτορες για να δούμε πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις αερομεταφορές. Παράλληλα, η Tunis Air πετά καθημερινά από το αεροδρόμιο Heathrow και το Gatwick προς την Τύνιδα, την πρωτεύουσα της χώρας”.

Η Τυνησία κατέγραψε 2.833.781 αφίξεις τουριστών, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 10 Ιουλίου 2017, αριθμοί αυξημένοι κατά 29,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Όσον αφορά στις παραδοσιακές αγορές της Τυνησίας, παρόλο που οι Ευρωπαίοι τουρίστες αντιπροσωπεύουν μόλις το 17% των συνολικών αφίξεων, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 22,7%. Οι Γάλλοι κατατάχθηκαν πρώτοι με 228.094 τουρίστες, αυξημένος αριθμός κατά 43,1%, ακολουθούμενοι από Γερμανούς (67.912 τουρίστες) και τους Ιταλούς (40.113). Πολλοί Βρετανοί τουρίστες επίσης επέστρεψαν στην Τυνησία, με 11.955 αφίξεις να έχουν καταγραφεί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top