Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Γ. Πατούλης: Όχι στον αποκλεισμό των ΜμΕ στο διαγωνισμό για τη μίσθωση των αναψυκτηρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Τατιάνα Ρόκου - 28 Ιούλιος 2017, 11:28

Αναγκαία η τροποποίηση της προκήρυξης του διαγωνισμού προκειμένου να μην αποκλειστεί καμία μικρομεσαία επιχείρηση, που διαθέτει τα ποιοτικά προσόντα για τη συμμετοχή σε αυτόν.


“Είναι απαράδεκτο, εν μέσω κρίσης, να αποκλείονται από τους όρους της προκήρυξης στο νέο διαγωνισμό  για τη μίσθωση των αναψυκτηρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που πληρούν φυσικά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής. Με τους όρους που προβλέπονται στη Διακήρυξη είναι ανέφικτο για τον οποιονδήποτε μικρό ή μικρομεσαίο επαγγελματία να μπορέσει να συμμετάσχει. Θα περιμέναμε από μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή να προχωρήσει σε τροποποίηση των όρων εκείνων του Διαγωνισμού προκειμένου να απαλειφθεί η σχετική αδικία”.

Στη παραπάνω επισήμανση προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Αναψυκτηρίων και Καταστημάτων Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων.

Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε επίσης ότι εφόσον ο Διαγωνισμός έρχεται σε αντίθεση με το νέο θεσμικό πλαίσιο (Ν.4412/2016) και τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) περί συμμετοχής των ΜΜΕ σε Διαγωνισμούς για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων, πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να  προβεί σε επανεξέταση και τροποποίηση των όρων αυτών του διαγωνισμού, προκειμένου να διασφαλίζεται μια ανοιχτή διαδικασία που θα επιτρέπει την ισότιμη συμμετοχή, τόσο των σημερινών μισθωτών όσο και άλλων μικρομεσαίων επαγγελματιών οι οποίοι φυσικά πληρούν τις προδιαγραφές και τα κριτήρια για την επιλογή τους, λαμβανομένης υπόψιν της τεράστιας σημασίας των συγκεκριμένων χώρων για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας και για τον τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top