Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική προβολή

Γερμανικός Τύπος: Πάτε Ελλάδα αντί Μαγιόρκα

Άγγελος Ρεστάνης - 01 Αύγουστος 2017, 11:07

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων ακόμη και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σύμφωνα με δημοσίευμα. Επίσης η ανάκαμψη των τραπεζών αλλά και η δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών στον γερμανικό τύπο.


Εν μέσω της τουριστικής περιόδου τα θετικά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για την Ελλάδα φαίνεται να ξεχωρίζουν, σύμφωνα με άρθρο του Deutche Welle. “Η Ελλάδα είναι η νικήτρια στον τουρισμό” είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Westfälische Nachrichten που εξετάζει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για φέτος το καλοκαίρι για τους Γερμανούς τουρίστες, ακόμη και εκείνους που δεν έχουν κανονίσει ακόμη κάποιο ταξίδι. 

Όπως επισημαίνουν οι Κριστίνα Ντίτριχ και η Μπέρμπελ Πέτερς, που ειδικεύονται σε τουριστικά πακέτα σε κεντρικό ταξιδιωτικό γραφείο του Μίνστερ, το φετινό καλοκαίρι δεν είναι ένα τυπικό καλοκαίρι ‘των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής’, κι αυτό οφείλεται κυρίως στην αστάθεια και αβεβαιότητα που επικρατεί σε κλασικούς, οικονομικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο ή η Τυνησία.

“Θα μπορούσε έτσι κάποιος τώρα την τελευταία στιγμή αλλά και οικονομικά να πετάξει στη Μαγιόρκα;” ρωτά τις δύο ειδικούς ο δημοσιογράφος. “Σε καμία περίπτωση”, απαντά η Μπ. Πέτερς, διότι οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι στα ύψη. Η συνάδελφός της όμως συνιστά πολύ περισσότερο διακοπές στην Ελλάδα και όχι στις Βαλεαρίδες. Παρά το ότι πριν από δύο χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ο τουρισμός είχε πληγεί, η χώρα έχει καταφέρει εδώ και καιρό να ορθοποδήσει τουριστικά. “Στην Ελλάδα βρίσκω πραγματικά εξαιρετικές προσφορές σε καλές τιμές”, αναφέρει η ειδικός. 

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα η Ελλάδα “ήταν η μεγάλη νικήτρια του περσινού έτους και επωφελείται έντονα από την Τουρκία, στην οποία μάλιστα οι κρατήσεις κινούνται σε άκρως υποτονικά επίπεδα”. 

Αναφορικά μάλιστα με την Τουρκία η συνάδελφός της σημειώνει ότι “η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουρκικός τουριστικός κλάδος είναι μια καταστροφή”, ενώ κάποια ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top