Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική προβολή

Συναντήσεις του κ. Γ. Τζιάλλα για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Αύγουστος 2017, 15:50

Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού στις συναντήσεις στη Βιέννη του γενικού γραμματέα τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης κ. Γιώργου Τζιάλλα για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας.


Ο γενικός γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργος Τζιάλλας, συμμετείχε με ομάδα στελεχών του υπουργείου, σε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιέννη, για την ανταλλαγή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στις πρακτικές που ακολουθούν η Ελλάδα και η Αυστρία για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
 
Οι συναντήσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας με  την ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων SRSS, και της Τεχνικής Βοήθειας από την αυστριακή εταιρεία AED S.A., ανάδοχο του έργου για την υποστήριξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού και των τουριστικών πολιτικών για την προώθηση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.
 
Ο κ. Τζιάλλας, συναντήθηκε με την δρα Angelika Liedler-Janoschik, διευθύντρια διεθνών σχέσεων τουρισμού του Αυστριακού Υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Οικονομίας, την οποία ενημέρωσε για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική στην Ελλάδα και τους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η  οργάνωση και σχεδιασμός της τουριστικής πολιτικής στην Αυστρία και η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση της τουριστικής στρατηγικής.

Στη συνάντηση με την δρα Petra Stolba, CEO του Αυστριακού Οργανισμού Τουρισμού αναφέρθηκαν θέματα στρατηγικής και ενημέρωσης σχετικά με τις υλοποιούμενες δράσεις των εθνικών Οργανισμών Τουρισμού των δύο χωρών. Με τον δρ. Christian Vanik, εκπρόσωπο του τομέα Τουρισμού του Αυστριακού Επιμελητηρίου Εμπορίου συζητήθηκε η σημαντική συνεισφορά του Αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην διαμόρφωση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Τα γενικότερα θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης εξετάστηκαν στη συνάντηση με τον Δρ. Karl Wober, πρόεδρο του Πανεπιστημίου Modul της Βιέννης. Στη συνάντηση  με τους εκπροσώπους της Αυστριακής Κοινοπραξίας συζητήθηκε η πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος της τεχνικής βοήθειας που παρέχει η SRSS.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης,ο κ. Τζιάλλας και τα στελέχη του υπουργείου επισκέφθηκαν την Κοιλάδα Wachau, Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όπου ενημερώθηκαν για τις ενέργειες προώθησης και προβολής της ως πρότυπο ενδογενούς και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top