Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μελέτες

Thomas Cook Holiday Report 2017: Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο, αλλά και η Τουρκία είναι ακόμα στο παιχνίδι

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Αύγουστος 2017, 14:57

Το 2017, ο Tour Operator καταγράφει μεγάλες αυξήσεις στις κρατήσεις, κυρίως από οικογένειες, σε ελληνικούς προορισμούς, όπως η Θάσος (+53%), η Σαντορίνη (+40%) και η Λευκάδα (+19%).


Σε έρευνα που έκανε για πρώτη φορά η Thomas Cook και την ονόμασε Holiday Report 2017 παρουσιάζεται η Ελλάδα ως ο κεντρικός παίκτης για διακοπές το 2017. Η Thomas Cook ως γνωστόν είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διακοπών παγκοσμίως, με 19 εκατομμύρια πελάτες από 16 χώρες και εμπειρία 176 ετών, και βασισμένη σε αυτή την εμπειρία έδωσε μια εικόνα για το πώς, πού και γιατί γίνονται οι διακοπές των ανθρώπων. 
 
Η έρευνα βασίζεται σε στοιχεία κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν έως και τις 2 Μαΐου 2017 στη Βρετανία σε κρατήσεις για αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και σε έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο και το Μάιο ανάμεσα σε 2.635 βρετανούς πελάτες της Thomas Cook.
 
Η Ελλάδα έχει αφήσει στο πολύ μακρινό παρελθόν το 2015, όταν η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό έπληξαν τον τουρισμό της. Το 2017, ο tour operator καταγράφει μεγάλες αυξήσεις στις κρατήσεις, κυρίως από οικογένειες, σε ελληνικούς προορισμούς, όπως η Θάσος (+53%), η Σαντορίνη (+40%) και η Λευκάδα (+19%).
 
Οι καυτοί προορισμοί το καλοκαίρι του 2017
 1. Ισπανία
 2. Ελλάδα
 3. Τουρκία
 4. ΗΠΑ
 5. Κύπρος
Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση της ζήτησης για την Τουρκία, η οποία καταγράφεται κυρίως στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, σε αντίθεση με την Ισπανία και την Ελλάδα, όπου οι περισσότερες κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν από 6 μήνες έως ένα χρόνο νωρίτερα.
 
Mε την αδύναμη λίρα και τις ανησυχίες γύρω από ζητήματα ασφαλείας στις διακοπές, το καλό value που προσφέρει η Τουρκία την έχει επαναφέρει με χαμηλά ακόμη επίπεδα ζήτησης. 
 
Στην Ισπανία λόγω αυξημένου ανταγωνισμού τα ξενοδοχεία είναι πιο ακριβά αλλα η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Mε γνώμονα τις πωλήσεις μέχρι και τις αρχές Μαΐου, η Ζάκυνθος περιλαμβάνεται στα τέσσερα δημοφιλέστερα αεροδρόμια-προορισμούς των βρετανών πελατών της Thomas Cook. 
 
Καλοκαίρι 2017
 1. Ορλάντο
 2. Κανκούν
 3. Λάρνακα
 4. Ζάκυνθος
 5. Πάλμα
 6. Λας Βέγκας
 7. Πάφος
 8. Πάλμα
 9. Holguin
 10. Arecife
Οι τάσεις για το 2018
Bάσει των τάσεων, η Thomas Cook αναδεικνύει και τους κυριότερους προορισμούς για το 2018, με νέα είσοδο σε αυτούς από τη Ρόδο και τη Σαντορίνη.
 
Kαλοκαίρι 2018
 1. Ορλάντο
 2. Κανκούν
 3. Λάρνακα
 4. Ζάκυνθος
 5. Nταλαμαν
 6. Πάφος
 7. Αττάλεια
 8. Πάλμα
 9. Ρόδος
 10. Σαντορίνη
H χώρα μας κερδίζει και στο πεδίο των γαμήλιων ταξιδίων, με εντυπωσιακά ποσοστά αύξησης της ζήτησης για Κω και Ζάκυνθο ενώ στο ίδιο ταμπλό αναδύεται δυναμικά και η Κύπρος. 
 
Για πολλά χρόνια το Κανκούν, η Κούβα και οι ΗΠΑ ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί γαμήλιων ταξιδίων, όμως φέτος η εικόνα αλλάζει και φαίνεται πως οι προτιμήσεις περιστρέφονται γύρω από κοντινότερους προορισμούς.
 1. Κως | +100%
 2. Ζάκυνθος | +74%
 3. Πάφος | +26%
 4. Λάρνακα | +14%
Αυτό το καλοκαίρι, οι Βρετανοί ταξιδιώτες της Τhomas Cook προτιμούν τη Ζάκυνθο, μετά την Ιμπιζα και την Αγία Νάπα, ως την τρίτη καταλληλότερη επιλογή προορισμού για τις πρώτες διακοπές χωρίς τους γονείς.

Στη φωτογραφία, η Ζάκυνθος.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top