Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός & πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Να υπάρξουν αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση των παράνομων ξεναγήσεων'

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Αύγουστος 2017, 13:47

Οι παράνομοι ξεναγοί, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, αποτελούν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αφού συνδέεται με την εικόνα της χώρας, αλλά και την ασφάλεια των τουριστών.


Ερώτηση σε τρεις υπουργούς κατέθεσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων ξεναγήσεων.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος επιβάλλει την υιοθέτηση κανόνων ευταξίας σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και στο πλαίσιο όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό και αναφέρει ότι οι παράνομες ξεναγήσεις που κατευθύνουν τους τουρίστες σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και δραστηριότητες, παραβιάζουν τις διατάξεις περί κατευθυνόμενου εμπορίου.

Οι παράνομοι ξεναγοί, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, αποτελούν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αφού συνδέεται με την εικόνα της χώρας, αλλά και την ασφάλεια των τουριστών.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας ζητά την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους παράνομους ξεναγούς, αφού έχει αφαιρεθεί το ποινικό μέρος από το νόμο 710 περί ξεναγών, με αποτέλεσμα οι παράνομοι ξεναγοί να δρουν ανεξέλεγκτοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παράλληλα, ζητά την ενίσχυση του προσωπικού της τουριστικής αστυνομίας στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές για να ενταθούν οι έλεγχοι.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top