Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Να υπάρξουν αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση των παράνομων ξεναγήσεων'
Τουρισμός & πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Να υπάρξουν αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση των παράνομων ξεναγήσεων'

Οι παράνομοι ξεναγοί, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, αποτελούν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αφού συνδέεται με την εικόνα της χώρας, αλλά και την ασφάλεια των τουριστών.

Ερώτηση σε τρεις υπουργούς κατέθεσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων ξεναγήσεων.
Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος επιβάλλει την υιοθέτηση κανόνων ευταξίας σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και στο πλαίσιο όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό και αναφέρει ότι οι παράνομες ξεναγήσεις που κατευθύνουν τους τουρίστες σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και δραστηριότητες, παραβιάζουν τις διατάξεις περί κατευθυνόμενου εμπορίου.
Οι παράνομοι ξεναγοί, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, αποτελούν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αφού συνδέεται με την εικόνα της χώρας, αλλά και την ασφάλεια των τουριστών.
Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας ζητά την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους παράνομους ξεναγούς, αφού έχει αφαιρεθεί το ποινικό μέρος από το νόμο 710 περί ξεναγών, με αποτέλεσμα οι παράνομοι ξεναγοί να δρουν ανεξέλεγκτοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Παράλληλα, ζητά την ενίσχυση του προσωπικού της τουριστικής αστυνομίας στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές για να ενταθούν οι έλεγχοι.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024