Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Αυστραλίας
Αερομεταφορές

Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Αυστραλίας

Οι νέοι κανονισμοί θα είναι σύμφωνοι με την πρακτική των τερματικών επιβατικών σταθμών των ΗΠΑ και θα καταργήσουν τη χαλάρωση των κανόνων που αφορούν στους περιορισμούς υγρών, αεροζόλ και κρεμών/τζελ.

Μετά την αποκάλυψη ότι δύο τρομοκράτες (που συνελήφθησαν εγκαίρως) σκόπευαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε αερπλάνο στο Αεροδρόμιο του Σίδνεϋ, σύμφωνα με τα νέα μέτρα ασφαλείας, θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί για τη μεταφορά υγρών στα αεροσκάφη. Υπάρχουν πιθανότητες να εισαχθούν βιομετρικοί έλεγχοι ταυτότητας και σάρωση ολόκληρου του σώματος. Τα αυστηρά νέα μέτρα μπορούν επίσης να απαγορεύσουν σε οποιονδήποτε χωρίς κάρτα επιβίβασης να περάσει από την τοπική ασφάλεια.

Οι νέοι κανονισμοί θα είναι σύμφωνοι με την πρακτική των τερματικών επιβατικών σταθμών των ΗΠΑ και θα καταργήσουν τη χαλάρωση των κανόνων που αφορούν στους περιορισμούς υγρών, αεροζόλ και κρεμών/τζελ. Ο κανόνας “LAGS” (liquid & gel), ο οποίος αφορά στην τοποθέτηση υγρών 20ml σε πλαστικές σακούλες, εφαρμόσθηκε μετά το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου το 2006 για την αποφυγή υγρών εκρηκτικών στις πτήσεις. Οι ανιχνευτές μετάλλων δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα υγρά που κουβαλά ο οποιοσδήποτε επιβάτης, τα οποία ομως μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από σαρωτή ολόκληρου του σώματος.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των αεροδρομίων στις ΗΠΑ, κανένας επιβάτης δεν μπορεί να περάσει από την ασφάλεια σε πύλη επιβατικού τερματικού σταθμού χωρίς κάρτα επιβίβασης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας σκέφτεται την εφαρμογή βιομετρικών ελέγχων, με ίριδα ή δακτυλικά αποτυπώματα και ενδεχομένως να καταστήσει αυστηρότερους τους υποχρεωτικούς έλέγχους ασφαλείας των επιβατών.

Η πρόταση να ενισχυθεί ξανά η ασφάλεια στα αυστραλιανά αεροδρόμια αποτελεί άμεση απάντηση στο σχέδιο των τρομοκρατών να ανατινάξουν μια πτήση της Etihad Airlines, από το Σίδνεϊ στο Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ένα από τα πιο “καλοσχεδιασμένα” πλάνα που επιχειρήθηκαν στην Αυστραλία, το οποίο ίσως να ήταν “καταστροφικό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024