Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Αυστραλίας

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Αύγουστος 2017, 11:00

Οι νέοι κανονισμοί θα είναι σύμφωνοι με την πρακτική των τερματικών επιβατικών σταθμών των ΗΠΑ και θα καταργήσουν τη χαλάρωση των κανόνων που αφορούν στους περιορισμούς υγρών, αεροζόλ και κρεμών/τζελ.


Μετά την αποκάλυψη ότι δύο τρομοκράτες (που συνελήφθησαν εγκαίρως) σκόπευαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε αερπλάνο στο Αεροδρόμιο του Σίδνεϋ, σύμφωνα με τα νέα μέτρα ασφαλείας, θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί για τη μεταφορά υγρών στα αεροσκάφη. Υπάρχουν πιθανότητες να εισαχθούν βιομετρικοί έλεγχοι ταυτότητας και σάρωση ολόκληρου του σώματος. Τα αυστηρά νέα μέτρα μπορούν επίσης να απαγορεύσουν σε οποιονδήποτε χωρίς κάρτα επιβίβασης να περάσει από την τοπική ασφάλεια.

Οι νέοι κανονισμοί θα είναι σύμφωνοι με την πρακτική των τερματικών επιβατικών σταθμών των ΗΠΑ και θα καταργήσουν τη χαλάρωση των κανόνων που αφορούν στους περιορισμούς υγρών, αεροζόλ και κρεμών/τζελ. Ο κανόνας “LAGS” (liquid & gel), ο οποίος αφορά στην τοποθέτηση υγρών 20ml σε πλαστικές σακούλες, εφαρμόσθηκε μετά το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου το 2006 για την αποφυγή υγρών εκρηκτικών στις πτήσεις. Οι ανιχνευτές μετάλλων δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα υγρά που κουβαλά ο οποιοσδήποτε επιβάτης, τα οποία ομως μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από σαρωτή ολόκληρου του σώματος.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των αεροδρομίων στις ΗΠΑ, κανένας επιβάτης δεν μπορεί να περάσει από την ασφάλεια σε πύλη επιβατικού τερματικού σταθμού χωρίς κάρτα επιβίβασης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας σκέφτεται την εφαρμογή βιομετρικών ελέγχων, με ίριδα ή δακτυλικά αποτυπώματα και ενδεχομένως να καταστήσει αυστηρότερους τους υποχρεωτικούς έλέγχους ασφαλείας των επιβατών.

Η πρόταση να ενισχυθεί ξανά η ασφάλεια στα αυστραλιανά αεροδρόμια αποτελεί άμεση απάντηση στο σχέδιο των τρομοκρατών να ανατινάξουν μια πτήση της Etihad Airlines, από το Σίδνεϊ στο Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ένα από τα πιο “καλοσχεδιασμένα” πλάνα που επιχειρήθηκαν στην Αυστραλία, το οποίο ίσως να ήταν “καταστροφικό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top