Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΝέος εκπαιδευτικός κύκλος με ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών για τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας
Τουριστική εκπαίδευση

Νέος εκπαιδευτικός κύκλος με ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών για τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας

Η ΠΟΞΕΝ σημειώνει ότι επιβεβαιώνονται οι φόβοι της, ότι η πιστοποίηση του επιπέδου ξένων γλωσσών και η εισαγωγή των υποψηφίων δε θα γίνει με ειδικές εξετάσεις για ξεναγούς, όπως ίσχυε παλαιότερα και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά με πιστοποιητικά, όπως αυτά αναφέρονται στο Παράρτημα Γλωσσομάθειας των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και με μοριοδότηση.

Μετά από τις επίμονες προσπάθειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ) και των σωματείων-μελών της, η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, τήρησε τη δέσμευσή της και με μια σειρά ενεργειών και αποφάσεων θέτει ξανά σε λειτουργία τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας.

“Η προτεραιότητα που δίνεται στην σωστή επαγγελματική εκπαίδευση των ξεναγών μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς και η τάση που διακρίνεται στην προκήρυξη να καλυφθούν οι ανάγκες της τουριστικής αγορές σε ξεναγούς που μιλούν σπάνιες γλώσσες”, αναφέρει η ΠΟΞΕΝ.

“Ωστόσο, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαμε εκφράσει εδώ και καιρό, ότι δηλαδή η πιστοποίηση του επιπέδου ξένων γλωσσών και η εισαγωγή των υποψηφίων δε θα γίνει με ειδικές εξετάσεις για ξεναγούς, όπως ίσχυε παλαιότερα και όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά με πιστοποιητικά όπως αυτά αναφέρονται στο Παράρτημα Γλωσσομάθειας των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και με μοριοδότηση.

Θα επισημάνουμε για ακόμα μια φορά ότι η ανάγκη χρήσης της ξένης γλώσσας από τους δημοσίους υπαλλήλους, δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με την επιβεβλημένη άριστη χρήση της ξένης γλώσσας από τους ξεναγούς, για τους οποίους αποτελεί το βασικότερο όργανο εργασίας, οπότε βρίσκουμε άστοχη αυτήν την εξομοίωση”.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 31.7.2017

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024