Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑγωγή κατά των… στολών του πληρώματος της American Airlines
Αεροπορικές εταιρείες

Αγωγή κατά των… στολών του πληρώματος της American Airlines

Για αρκετούς μήνες τα μέλη του πληρώματος παραπονιούνται για εξανθήματα, πονοκεφάλους, κόπωση και ακόμη και αναπνευστικά προβλήματα. Δύο αεροσυνοδοί έχουν καταθέσει αγωγή, ζητώντας από τη σχεδιάστρια εταιρεία Twin Hill και την αεροπορική εταιρεία να αποσύρουν όλες τις στολές που παραδόθηκαν σε περίπου 60.000 εργαζόμενους.

Η American Airlines αντιμετωπίζει αγωγή που της ασκήθηκε από πλήρωμα καμπίνας, σχετικά με τις νέες στολές της εταιρείας και αφού έχουν μεσολαβήσει χιλιάδες καταγγελίες τους τελευταίους μήνες σχετικά με τις “ανεπιθύμητες παρενέργειές” τους, από τότε που κυκλοφόρησαν.

Για αρκετούς μήνες τα μέλη του πληρώματος παραπονιούνται για εξανθήματα, πονοκεφάλους, κόπωση και ακόμη και αναπνευστικά προβλήματα.

Δύο αεροσυνοδοί έχουν καταθέσει αγωγή, εκπροσωπώντας όλο το προσωπικό και ζητώντας από τη σχεδιάστρια εταιρεία Twin Hill και την αεροπορική εταιρεία να αποσύρουν όλες τις στολές που παραδόθηκαν σε περίπου 60.000 εργαζόμενους.

Τόσο η American όσο και η Twin Hill έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι οι στολές προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηε “χιλιάδες αεροσυνοδοί και πιλότοι της American Airlines άρχισαν να αναφέρουν σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες μόνο μετά την εισαγωγή των νέων ενδυμάτων”. Μόνο αφού πέρασαν μήνες μετά την επίσημη έκδοση των νέων στολών, η αεροπορική εταιρεία έδωσε την επιλογή εναλλακτικής λύσης.

Η εκπρόσωπος της American Airlines Lakesha Brown δήλωσε: “Δε θα ζητούσαμε ποτέ από τα μέλη του πληρώματός μας να φορούν μια μη ασφαλή στολή”.

Η Twin Hill ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση: “Τίποτα στην καταγγελία που υποβάλλουν οι δύο αεροσυνοδοί της American Airlines δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να συνδέει κάποια παρενέργεια από αυτές που αναφέρθηκαν, με τις στολές μας”.

Τώρα εναπόκειται στη δικαιοσύνη εάν η αγωγή θα προχωρήσει στα δικαστήρια. Πάντως, πάνω από 3.500 καταγγελίες καταγράφηκαν σχετικά με ιατρικά προβλήματα που αποδίδονται στις νέες στολές, ανέφερε εκπρόσωπος συνδικάτου της American.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024