Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Άγγελος Ρεστάνης - 11 Αύγουστος 2017, 13:11

Στους αγώνες συμμετέχουν όλοι οι ιστιοπλοϊκοί Όμιλοι των Ιονίων Νήσων και της Πάτρας με ενεργό ρόλο και στήριξη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που είναι συνδιοργανωτής των αγώνων.


Συμβολικός ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης του ιστορικού Ράλι Ιονίου, που διοργανώνεται για 28η συνεχή χρονιά, από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας. Οι αγώνες που ξεκίνησαν την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 από την Κέρκυρα, ολοκληρώνονται με την τελετή λήξης στο Ληξούρι το Σάββατο 12 Αυγούστου, έχοντας περάσει από τους Παξούς και την Ιθάκη.

Στους αγώνες συμμετέχουν όλοι οι ιστιοπλοϊκοί Όμιλοι των Ιονίων Νήσων και της Πάτρας με ενεργό ρόλο και στήριξη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που είναι συνδιοργανωτής των αγώνων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ράλι ιστιοπλοϊκών σκαφών στην Ελλάδα από άποψη συμμετοχών και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού συνοδεύει τα ιστιοφόρα στον αγώνα τους στο Ιόνιο.

Ο φετινός τίτλος δεν είναι τυχαίος: “Το ταξίδι του Οδυσσέα” από τη γη των Φαιάκων, την Κέρκυρα στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά, υπενθυμίζει τους στέρεους δεσμούς των Επτανησίων ανά τους αιώνες, αλλά και τις αρετές και τις διακρίσεις στον ναυταθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθαι και την αγάπη για τις ανοικτές θάλασσες.

Ούτε η επιλογή του Ληξουρίου είναι τυχαία καθώς αποτελεί από κοινού απόφαση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την ενίσχυση της περιοχής και την συμπερίληψή της σε διεθνείς διοργανώσεις.

“Η εκδήλωση αυτή είναι αρκούντως σημαντική για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και της εξωστρέφειας της ΠΙΝ, της προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού που απευθύνεται σε υψηλής οικονομικής επιφάνειας τουρίστες, προωθεί τον αθλητισμό και τις διεθνείς διοργανώσεις καθιστώντας την Περιφέρεια πεδίο σημαντικών αθλητικών γεγονότων και προωθεί τις αρχές της ενίσχυσης της συνοχής της ΠΙΝ, ενώνοντας μέσω του αθλητικού ιδεώδους τα Ιόνια Νησιά και ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ τους”, δηλώνει ο περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έθεσε υπό την αιγίδα της ΠΙΝ τη διοργάνωση.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει ενεργά στηρίζοντας οικονομικά και συνδιοργανώνοντας την 28η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου και ο κ. Γαλιατσάτος θα παραβρεθεί στην τελετή λήξης των αγώνων στο Ληξούρι, το Σάββατο 12 Αυγούστου, για την απονομή των επάθλων και των τιμητικών διακρίσεων στους συμμετέχοντες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Chinese Tourist Welcome Seminar

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top