Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας κλάσης tornado φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη

Άγγελος Ρεστάνης - 14 Αύγουστος 2017, 12:58

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της κλάσης tornado διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.


Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης και υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διοργανώνουν στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της κλάσης tornado.

Κορυφαίοι αθλητές της συγκεκριμένης κλάσης απ όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρόν και θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα κύματα του Θερμαϊκού. Ανάμεσα τους και σπουδαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι. Οι παγκόσμοι πρωταθλητές Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης, καθώς επίσης και οι πρωταθλητές Ευρώπης Νίκος Μαύρος και Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος που πρόσφατα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στη λίμνη Κόμο στην Ιταλία, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές κούρσες.

Ο Κώστας Τριγκώνης, ο οποίος εκτός από αθλητής είναι και αντιπρόεδρος της κλάσης, σε δήλωση του στο γραφείο τύπου τη διοργάνωσης για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα tornado τόνισε: “Περιμένω τη διοργάνωση αυτή με αγωνία. Θα είναι κάτι διαφορετικό. Δε θα τρέξουμε μαζί με τον Ντάνη(Πασχαλίδη) αλλά χωριστά. Έχουμε επιλέξει από τα κάμπ που κάναμε, ανάμεσα από 40 αθλητές, από έναν νεαρό ιστιοπλόο ο καθένας μας και θα αγωνιστούμε ως αντίπαλοι. Αυτό θα είναι πολύ καλό και για τα παιδιά που επιλέξαμε και αυτό είναι το ζητούμενο τελικά. Ενάμιση χρόνο πριν το συζητήσαμε και το ερώτημα που θέσαμε τότε ήταν εάν θα θέλαμε ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πλάτη μας ή αν θα θέλαμε το κάτι διαφορετικό. Είχα πει και τότε ότι για μένα δεν έχει νόημα να κυνηγήσουμε ακόμα ένα μετάλλιο. Κι όπως είχε πει κι ο Ντάνης πολύ σωστά, η ιστορία θα μας κρίνει όχι για το πόσα μετάλλια πήραμε αλλά για το  τι αφήσαμε πίσω μας. Και έτσι επιλέξαμε αυτά τα παιδιά για να ζήσουν μαζί μας την εμπειρία. Το πως θα την εκμεταλλευτούν στη συνέχεια είναι δικό τους θέμα. Θα προσπαθήσουμε παράλληλα ο αγωνιστικός στίβος να είναι κοντά στην παραλία έτσι ώστε να είναι ορατός ο αγώνας στον περισσότερο κόσμο που θα θέλει να παρακολουθήσει”.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα συμπίπτει παράλληλα και με τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της κλάσης tornado.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top