Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Απάντηση του πληρεξούσιου δικηγόρου Γιάννη, Τίνας και Πόπης Δασκαλαντωνάκη στον Όμιλο Νικολάου Δασκαλαντωνάκη

Τατιάνα Ρόκου - 17 Αύγουστος 2017, 11:14

Οι εντολείς του δικηγόρου έχουν καταθέσει 67 αγωγές, με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου και την επαναφορά των μετοχικών ποσοστών στο επίπεδο του 2009. Επίσης, με τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα θα επιδιώξουν τη συμμετοχή τους στα Δ.Σ. των εταιρειών, που το 2009 κατείχαν την πλειοψηφία των μετοχών.


Ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος Γιάννη, Τίνας και Πόπης Δασκαλαντωνάκη απαντά με τη σειρά του στην ανακοίνωση του Ομίλου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη:

“Σε απάντηση της από 15/8/17 ανακοίνωσης του Ομίλου Εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη έχω να κάνω τις κάτωθι παρατηρήσεις:

Ι. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’αριθμόν 1340/2017 απόφασή απέρριψε αμετάκλητα την από 11/2/2010 αγωγή του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη κατά της συζύγου του Παρθενόπης και των παιδιών του Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, με την οποία ζητούσε να αναγνωρισθεί ότι η συμμετοχή των άνω μελών της οικογένειάς του στα μετοχικά κεφάλαια 21 εταιρειών του Ομίλου (περιλαμβάνονται σε αυτές τα ξενοδοχεία Mykonos Blu, Creta Palace, Amirandes, Kos Imperial και άλλα) ήταν εικονική ή σύμβαση εντολής ή δωρεάς. Ο Άρειος Πάγος δηλαδή επικύρωσε την υπ’αριθμόν 107/2014 απόφαση του Εφετείου Χανίων, που έκρινε ότι η σύζυγος και τα παιδιά του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη ήταν αληθινοί μέτοχοι και όχι εικονικοί, στα ποσοστά που κατείχαν το 2009. Αν ο ενάγων κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης που η αγωγή του απερρίφθη στο σύνολό της, αισθάνεται δικαιωμένος, του ευχόμαστε –ολόψυχα- πάντα τέτοιες επιτυχίες.

ΙΙ. Οι εντολείς μου συγχρόνως άσκησαν 3 αγωγές, ώστε να κηρυχθούν ανυπόστατες ή άκυρες ή ακυρώσιμες οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια, που προέκυψαν από αυτές, σε 3 μόνο εταιρείες: στην Αγροτική Παραγωγική ΑΕ, στη Χάρισμα ΑΕ και στη Διατροφή ΑΕ. Επ’αυτών ο Άρειος Πάγος έκρινε αμετακλήτως και ξεκάθαρα ότι: 1) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν από αυτή Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Παραγωγικής ΑΕ ήταν ανυπόστατα, 2) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν Διοικητικό Συμβούλιο της Διατροφής ΑΕ ήταν η μεν Γ.Σ. άκυρη, το δε ΔΣ ανυπόστατο, 3) η Γενική Συνέλευση της Χάρισμα ΑΕ εσφαλμένα κρίθηκε από το εφετείο Χανίων ότι είναι ανυπόστατη και αναιρέθηκε η απόφαση για νέα κρίση στο Εφετείο Χανίων, όπου εκεί θα κρισιολογηθεί εάν είναι άκυρη ή ακυρώσιμη. Εάν τα παραπάνω συνιστούν δικαίωση του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, του ευχόμαστε –ολόψυχα- πάντα τέτοιες επιτυχίες.

ΙΙΙ. Με την ιδιότητα του πραγματικού μετόχου, με την βούλα του Αρείου Πάγου, οι εντολείς μου έχουν καταθέσει 67 αγωγές, με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου και την επαναφορά των μετοχικών ποσοστών στο επίπεδο του 2009. Επίσης με τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα θα επιδιώξουν τη συμμετοχή τους στα Δ.Σ. των εταιρειών, που το 2009 κατείχαν την πλειοψηφία των μετοχών. Ρητά διευκρινίζω ότι η Grecotel ΑΕ (η οποία είναι διαχειρίστρια ξενοδοχείων και όχι ιδιοκτήτρια) δεν ήταν μέρος της παρούσας νομικής αντιδικίας και οι εντολείς μου δεν είχαν ποτέ μετοχικά δικαιώματα σε αυτήν, κατά συνέπεια η εμπλοκή της Grecotel ΑΕ στην ένδικη διαφορά είναι κακόβουλη και καταδικαστέα. Επίσης, ρητά διευκρινίζω ότι ουδέποτε δήλωσα ότι οι εντολείς μου κατείχαν το 60% των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Εάν διαβάσουν προσεκτικά τη δήλωσή μου είπα ότι κατείχαν το 60% εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, όπως π.χ. στη Sunstores AE και σε άλλες εταιρείες.

IV. Η κα Μάρη Δασκαλαντωνάκη είχε εγγυηθεί μέχρι το 2009, προσωπικά, δάνεια εκατομμυρίων ευρώ προς τον Όμιλο Εταιρειών Δασκαλαντωνάκη. Τα δάνεια αυτά προέρχονται από τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού και οι Έλληνες φορολογούμενοι ματώνουν για να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα. Η κα Μάρη Δασκαλαντωνάκη δήλωσε στα δικαστήρια ότι ουσιαστικά ήταν εικονική μέτοχος και ότι ο πραγματικός κύριος όλων των μετοχών ήταν ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Με βάση αυτήν την παραδοχή της κρίθηκε δικαστικά αμετακλήτως ότι δεν ήταν μέτοχος στις ένδικες εταιρείες. Θα απευθυνθώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί, εάν κατά τη χορήγηση των δανείων, που διασφαλίστηκαν με προσωπική εγγύηση της κας Μάρης Δασκαλαντωνάκη, αυτή διαβεβαίωσε αναληθώς τις δανειοδότριες τράπεζες ότι ήταν μέτοχος των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη και εάν αυτή η ψευδής παράσταση προκαλεί ζημία ή διακινδύνευση στην περιουσία της Τράπεζας. Επίσης, θα αιτηθώ να διερευνηθεί εάν συνιστά βλάβη σε βάρος των συμφερόντων των τραπεζών η απομείωση της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των δανειοληπτριών εταιρειών του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, που έχει εγγυηθεί προσωπικά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, με μονομερείς ενέργειες του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, οι οποίες αμφισβητούνται δικαστικώς. Δέον να σημειωθεί ότι ορισμένες εταιρείες του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη έχουν ενισχυθεί με κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες διέπονται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

V. Μετά 30 χρόνια μάχιμης δικηγορίας είχα την τύχη με τη βοήθεια του Θεού να χειριστώ υποθέσεις με ευρύτατη δημοσιότητα, να συνεργαστώ και να αντιδικήσω με τους κορυφαίους δικηγόρους της χώρας. Το να διαδίδει ο Όμιλος Εταιρειών του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος στερείται νομικής προσωπικότητας, ότι ‘ο αποκλειστικός σκοπός μου είναι να δημιουργήσω ένα δικό μου σήριαλ δημοσιότητας και προσωπικής προβολής’, προφανώς ασκεί το ‘δικαίωμά’ του στο ψεύδος και τον ονειδισμό, συγχρόνως –όμως- τρέφει την ψευδαίσθησή του ότι με τις προσωπικές προσβολές θα με κάμψουν, το αντίθετο θα συμβεί, γιατί όσο μου επιτίθενται, τόσο  αισθάνομαι ότι κάνω καλύτερα τη δουλειά μου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top