Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Οι απώλειες στις αφίξεις τουριστών πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την ισπανική οικονομία

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Αύγουστος 2017, 13:24

Εάν οι τουρίστες, -και κυρίως οι Βρετανοί- σταματήσουν τα ταξίδια στην Ισπανία, η συνολική τουριστική δραστηριότητα θα αντιμετωπίσει πτώση σε ποσοστό 25-25% περίπου. Κάτι, που θα επιφέρει φυσικά μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της Ισπανίας.


Η οικονομία της Ισπανίας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πλήγμα εάν οι τουρίστες σταματήσουν να την επισκέπτονται, ως αντίκτυπο των αντιδράσεων κατοίκων σε περιφέρειας της χώρας ειδικά στην Ibiza και τη Mallorca. Μάλιστα, οι κάτοικοι έφτασαν να αποκαλούν τους τουρίστες “τρομοκράτες”.

Πρόσφατα, τουρίστες σε μερικά από τα πιο δημοφιλή σημεία της Ισπανίας αντιμετώπισαν αυτό το εχθρικό περιβάλλον, με σειρά γκράφιτι με αρνητικά μηνύματα και αρκετές διαμαρτυρίες εναντίον τους.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων προχωρά στη δημιουργία νομοθεσίας, που θα περιορίζει τον αριθμό των τουριστικών κλινών σε 623.624 και έχει υποσχεθεί να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό αυτό σε 500.000 τα επόμενα χρόνια.

Παρ‘όλα αυτά, οι τουριστικές αφίξεις συνεισφέρουν στα έσοδα του κράτους σε δισεκατομμύρια ευρώ, ιδιαίτερα από τους τουρίστες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, κάθε χρόνο.

Και ως εκ τούτου, οι αντι-τουριστικές ομάδες θα πρέπει να το σκεφτούν ξανά πριν προχωρήσουν σε κάθε είδους διαμαρτυρία. Ο επικεφαλής αναλυτής και ειδικός επί του τουρισμού στο Euromonitor, Alexander Göransson δήλωσε είπε ότι οι Βρετανοί είναι στην πραγματικότητα αυτοί που συνεισφέρουν, στο μεγαλύτερο ποσοστο, στον τουριστικό τομέα της Ισπανίας.

Επεσήμανε ακόμη ότι η τουριστική δαπάνη στην Ισπανία φτάνει περίπου τα 55 δισ. ευρώ (ή 81,7 δισ. δολ.) το 2016. Πρόσθεσε ότι από αυτό το νούμερο, περίπου 14 δισ. ευρώ (ή 20,8 δισ. δολ.) προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέρυσι, η Ισπανία προσέλκυσε 75 εκατ. παραθεριστές και σχεδόν το 17% του συνόλου αυτού ήταν Βρετανοί.

Το World Travel and Tourism Council αναφέρει ότι η Ισπανία αποτελεί το τρίτο έθνος στον κόσμο με τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών, με συνεισφορά τους στο ΑΕΠ της χώρας με 14,2%.

Συνεπώς, εάν οι τουρίστες, -και κυρίως οι Βρετανοί- σταματήσουν τα ταξίδια στην Ισπανία, η συνολική τουριστική δραστηριότητα θα αντιμετωπίσει πτώση σε ποσοστό 25-25% περίπου. Κάτι, που θα επιφέρει φυσικά μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της Ισπανίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top