Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Alitalia τρίτη πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη σύμφωνα με το Flightstats

Τατιάνα Ρόκου - 18 Αύγουστος 2017, 11:17

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας κατετάγη τρίτη στην Ευρώπη – μετά από την Iberia και την Austrian Airlines, με υψηλότερες βαθμολογίες από τους τρείς μεγάλους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς - British Airways (82%), Lufthansa (80%) και Air France (78%).


Η Alitalia κατετάγη τρίτη πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και δέκατη στον κόσμο τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2017, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το FlightStats (flightstats.com), την ανεξάρτητη αμερικανική εταιρεία υπηρεσιών δεδομένων που εξειδικεύεται στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών.

Σύμφωνα με την κατάταξη, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο το 84% των πτήσεων της Alitalia έφθασαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Το Flightstats ακολουθεί την μέθοδο “A14”, παρακολουθώντας τις πτήσεις που φθάνουν στην πύλη σε λιγότερο από 15 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας κατετάγη τρίτη στην Ευρώπη – μετά από την Iberia και την Austrian Airlines, με υψηλότερες βαθμολογίες από τους τρείς μεγάλους ευρωπαϊκούς  αερομεταφορείς - British Airways (82%), Lufthansa (80%) και Air France (78%) – και τη χαμηλού κόστους αεροπορική easyJet (78%). Η Alitalia κατετάγη δέκατη στον κόσμο, μπροστά από τους κύριους αερομεταφορείς των ΗΠΑ: Delta Air Lines (82%), American Airlines και United Airlines (80%).

Μία σημαντική βελτίωση συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο χρόνια, που η επίδοση της  Alitalia ήταν 83% το 2016 και 76% το 2015 (το τελευταίο αυτό ποσοστό είχε επηρεαστεί από το περιστατικό που συνέβη στο Fiumicino στις 7 Μαΐου). Λαμβάνοντας υπ‘όψη ότι η Alitalia πραγματοποίησε πάνω από 93.000 πτήσεις τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2017, η βελτίωση της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημαίνει ότι σχεδόν  1.000 πτήσεις παραπάνω έφθασαν στην ώρα τους συγκριτικά με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top