Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Αμερικανοί τουρίστες ξοδεύουν 70% περισσότερο στη μετα-Brexit Βρετανία
Τάσεις

Οι Αμερικανοί τουρίστες ξοδεύουν 70% περισσότερο στη μετα-Brexit Βρετανία

Παρά την αγοραστική φρενίτιδα που έχει καταλάβει τους Αμερικανούς τουρίστες, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνολικές δαπάνες των τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά μόλις 2%, σε 2,2 δισ. λίρες.

Η δραματική πτώση στην αποτίμηση της βρετανικής λίρας μετά το Brexit προκάλεσε τεράστια αύξηση των δαπανών από Αμερικανούς τουρίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ έχουν ξοδέψει περίπου 70% περισσότερα χρήματα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Ο αριθμός των Αμερικανών που έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε αυξηθεί κατά μόλις 18% εκείνο το χρονικό διάστημα, υποδηλώνοντας ότι οι άνθρωποι δαπανούσαν περισσότερα χρήματα απ’όσα πριν σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016.

Η στερλίνα ήταν ουσιαστικά στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 30 χρόνια, σύμφωνα με τον Tom Jenkins, γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουρισμού (European Tourism Association).

Η λίρα είχε πέσει περίπου στα 1,21 δολ. τον περασμένο Ιανουάριο, τη χαμηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί από το 1985. Επί του παρόντος, οι Αμερικανοί πληρώνουν κατά 18% λιγότερο για την αγορά των αγαθών τους από ό,τι θα πλήρωναν πριν από το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Οι Αμερικανοί και άλλοι τουρίστες εκτός ΕΕ απαλλάσσονται επίσης από την καταβολή ΦΠΑ για αγαθά που μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη έκπτωση. Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι τουρίστες από τις ΗΠΑ αγοράζουν πολυτελή προϊόντα υψηλής αξίας καθώς και ηλεκτρονικά είδη. Η μέση αξία συναλλαγής ήταν 820 λίρες στερλίνες, σύμφωνα με την Global Blue, εταιρεία που ασχολείται με επιστροφές ΦΠΑ για τουρίστες από χώρες εκτός της ΕΕ.

Αν και η πτώση της αξίας της βρετανικής λίρας αποτελεί σημαντικό νέο για την τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Βρετανοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό σημειώνουν αυξημένες δαπάνες. Οι δαπάνες των Βρετανών τουριστών στο εξωτερικό αυξήθηκαν φέτος κατά 15%, φτάνοντας τα 4,6 δισ. λιρες.

Παρά την αγοραστική φρενίτιδα που έχει καταλάβει τους Αμερικανούς τουρίστες, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνολικές δαπάνες των τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά μόλις 2%, σε 2,2 δισ. λίρες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024