Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Οι Αμερικανοί τουρίστες ξοδεύουν 70% περισσότερο στη μετα-Brexit Βρετανία

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Αύγουστος 2017, 10:07

Παρά την αγοραστική φρενίτιδα που έχει καταλάβει τους Αμερικανούς τουρίστες, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνολικές δαπάνες των τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά μόλις 2%, σε 2,2 δισ. λίρες.


Η δραματική πτώση στην αποτίμηση της βρετανικής λίρας μετά το Brexit προκάλεσε τεράστια αύξηση των δαπανών από Αμερικανούς τουρίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ έχουν ξοδέψει περίπου 70% περισσότερα χρήματα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Ο αριθμός των Αμερικανών που έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε αυξηθεί κατά μόλις 18% εκείνο το χρονικό διάστημα, υποδηλώνοντας ότι οι άνθρωποι δαπανούσαν περισσότερα χρήματα απ‘όσα πριν σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016.

Η στερλίνα ήταν ουσιαστικά στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 30 χρόνια, σύμφωνα με τον Tom Jenkins, γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουρισμού (European Tourism Association).

Η λίρα είχε πέσει περίπου στα 1,21 δολ. τον περασμένο Ιανουάριο, τη χαμηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί από το 1985. Επί του παρόντος, οι Αμερικανοί πληρώνουν κατά 18% λιγότερο για την αγορά των αγαθών τους από ό,τι θα πλήρωναν πριν από το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Οι Αμερικανοί και άλλοι τουρίστες εκτός ΕΕ απαλλάσσονται επίσης από την καταβολή ΦΠΑ για αγαθά που μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη έκπτωση. Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι τουρίστες από τις ΗΠΑ αγοράζουν πολυτελή προϊόντα υψηλής αξίας καθώς και ηλεκτρονικά είδη. Η μέση αξία συναλλαγής ήταν 820 λίρες στερλίνες, σύμφωνα με την Global Blue, εταιρεία που ασχολείται με επιστροφές ΦΠΑ για τουρίστες από χώρες εκτός της ΕΕ.

Αν και η πτώση της αξίας της βρετανικής λίρας αποτελεί σημαντικό νέο για την τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Βρετανοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό σημειώνουν αυξημένες δαπάνες. Οι δαπάνες των Βρετανών τουριστών στο εξωτερικό αυξήθηκαν φέτος κατά 15%, φτάνοντας τα 4,6 δισ. λιρες.

Παρά την αγοραστική φρενίτιδα που έχει καταλάβει τους Αμερικανούς τουρίστες, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνολικές δαπάνες των τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά μόλις 2%, σε 2,2 δισ. λίρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top