Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ισπανία υπόσχεται επιπλέον ασφάλεια στις τουριστικές της περιοχές
Τρομοκρατία

Η Ισπανία υπόσχεται επιπλέον ασφάλεια στις τουριστικές της περιοχές

Οι περιοχές που θεωρούνται πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι θα τύχουν ειδικής προστασίας. Αυξημένη ασφάλεια και στα σύνορα της Ισπανίας με τη Γαλλία, ενώ την ίδια στιγμή η Ιταλία θέτει απαγορεύσεις σε δημοφιλή αξιοθέατα, ύστερα και από τις απειλές του ISIS ότι 'η Ιταλία είναι ο επόμενος στόχος'.

Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα αυξήσει την ασφάλεια σε τουριστικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Juan Ignacio Zoido δήλωσε ότι οι περιοχές που θεωρούνται πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι θα τύχουν ειδικής προστασίας. “Θα επαναπροσανατολίσουμε τις προσπάθειές μας και θα τις προσαρμόσουμε σε κάθε τόπο ή περιοχή που χρειάζεται ειδική προστασία“, δήλωσε.

Θα υπάρξει επίσης αυξημένη ασφάλεια στα σύνορα της Ισπανίας με τη Γαλλία, ενώ την ίδια στιγμή η Ιταλία θέτει απαγορεύσεις σε δημοφιλή αξιοθέατα, ύστερα και από τις απειλές του ISIS ότι “η Ιταλία είναι ο επόμενος στόχος”.

Η εφημερίδα “Times” αναφέρει ότι οι απαγορεύσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κεντρικό Μιλάνο και θα τεθούν επίσης σε εφαρμογή στο Παλέρμο και τη Ρώμη, ενώ η ασφάλεια έχει ενισχυθεί και σε άλλες περιοχές, όπως η Μπολόνια.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Marco Minniti δήλωσε ότι “έκπληκτος που ένα φορτηγό διέσχισε ανενόχλητα τη Las Ramblas. Είναι περίεργο ότι δεν υπήρχαν επιπλέον μέτρα ασφαλείας σε έναν τόπο τόσο γεμάτο με τουρίστες και κατοίκους”.

Παρά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής της Ισπανίας δεν έχει αυξηθεί και παραμένει στο επίπεδο 4.

Οι καταλανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως και οι 12 ύποπτοι για συμμετοχή στον τρομοκρατικό πυρήνα έχουν πλέον εξουδετερωθεί, καθώς οκτώ είναι νεκροί και τέσσερις έχουν συλληφθεί, όμως διευκρίνισαν ότι οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της ομάδας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024