Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Υπό έλεγχο τρεις πυρκαγιές στην Κέρκυρα, απειλήθηκαν ξενοδοχεία

Τατιάνα Ρόκου - 23 Αύγουστος 2017, 09:30

Στην περιοχή του Δαφνίλα οι φλόγες κατευθυνόταν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά ο συντονισμός των πυροσβεστών, των εργαζομένων του δήμου, των κατοίκων, των εθελοντών και η έγκυρη παρέμβαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, κατάφερε να την περιορίσει.


Σε τρία διαφορετικά μέρη της Κέρκυρας ξέσπασαν χθες πυρκαγιές, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στα σημεία επιχείρησαν τέσσερα ελικόπτερα πετζετέλ (PZL) και ένα Canadair.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η πρώτη φωτιά εξελίχθηκε βόρεια, σε δασική έκταση, στην περιοχή της Κασσιώπης, στο Κέντρωμα, ενώ μέσα σε λίγη ώρα έκανε την εμφάνισή της η δεύτερη φωτιά στη κεντρική Κέρκυρα, στην περιοχή του Δαφνίλα. Οι απειλητικές φλόγες κατευθυνόταν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά ο απόλυτος συντονισμός των πυροσβεστών, των εργαζομένων του δήμου, των κατοίκων, των εθελοντών και η έγκυρη παρέμβαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, κατάφερε να την περιορίσει και μετά από τέσσερις περίπου ώρες να τη θέσει σε πλήρη έλεγχο.

Την ίδια ώρα και όσο ήταν σε εξέλιξη η φωτιά στον Δαφνίλα, αργά το απόγευμα, ξέσπασε μία τρίτη φωτιά, σε δασική έκταση, στη νότια Κέρκυρα, στην περιοχή Βραγκανιώτικα. Και εκεί η άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, με κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κατάφεραν να περιορίσουν σύντομα τη φωτιά.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσα στρέμματα δασικής έκτασης έχουν παραδοθεί στις φλόγες, όπως ανέφερε όμως στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, κ. Ευθύμης Γεωργακόπουλος “και οι τρεις φωτιές που ξέσπασαν στο νησί είναι υπό ύφεση”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top