Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Μεγάλη πτώση στις πτήσεις φοβούνται τα βρετανικά αεροδρόμια, αν δεν κλείσει η συμφωνία με την ΕΕ

Άγγελος Ρεστάνης - 23 Αύγουστος 2017, 14:00

Έρευνα της WPI Economics ισχυρίζεται ότι οι αριθμοί επιβατών που ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των χωρών της ΕΕ θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 41% το διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2018 και Μαρτίου 2019.


Οι αερολιμένες της Βρετανίας προειδοποιούν για ενδεχόμενη καταστροφική πτώση στα αεροπορικά ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit, εκτός εάν επιτευχθεί ενδιάμεση αεροπορική συμφωνία με την ΕΕ έως τον Οκτώβριο του 2018.

Τα αεροδρόμια Gatwick, Heathrow, London City, Manchester και Stansted υπέβαλαν μια εμπιστευτική έρευνα στη βρετανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η επιβατική κίνηση θα αρχίσει να πέφτει ήδη από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η έρευνα, η οποία συντάχθηκε από την WPI Economics και ανακοινώθηκε από το Sky News, ισχυρίζεται ότι οι αριθμοί επιβατών που ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των χωρών της ΕΕ θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 41% το διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2018 και Μαρτίου 2019.

Η έρευνα “Brexit and the aviation industry: the opportunity for certainty”, σημειώνει ότι χωρίς κάποια ενδιάμεση συμφωνία, θα μπορούσε να υπάρξει μείωση κατά 20% από τον επόμενο Μάρτιο.

“Με τους αερομεταφορείς, τους επιβάτες και τα αεροδρόμια να πρέπει να προγραμματίζουν μήνες, αν όχι χρόνια πριν, αυτές οι εικασίες έχουν δυνητικά αρνητικές συνέπειες για την ανταγωνιστικότητα, το εμπόριο, την ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες καθίστανται όλο και πιο σημαντικές όσο οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ αποτυγχάνουν να παρουσιάσουν μια μεταβατική συμφωνία”, αναφέρει η έρευνα της WPI.

“Παρόλο που μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής θα μπορούσε να αποτρέψει τα αεροπλάνα από το μείνουν καθηλωμένα, η ζημιά στον κλάδο της αεροπορίας και της ευρύτερης οικονομίας θα είχε γίνει ήδη”.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε στο Sky News: “Ο κλάδος της αεροπορίας είναι απολύτως κρίσιμος για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και έχουμε δεσμευθεί να πάρουμε τη σωστή απόφαση για τη χώρα. Η αεροπορική μας βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και τόσο εμείς όσο και η ΕΕ επωφελούμαστε από τη συνδεσιμότητα που παρέχει. Γι’αυτό λοιπόν επιδιώκουμε φιλελεύθερη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αεροπορικές αγορές - συμπεριλαμβανομένων όλων των πλεονεκτημάτων που αυτές προσφέρουν στους καταναλωτές”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top