Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Προστασία και ανάδειξη του προστατευόμενου νησιού της Ντίας στην Κρήτη

Τατιάνα Ρόκου - 24 Αύγουστος 2017, 10:56

Αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη για την κατασκευή και τη λειτουργία μιας οργανωμένης, μικρής κλίμακας, λιμενικής εγκατάστασης, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών της μικρής νήσου.


Η προστασία και ανάδειξη του προστατευόμενου νησιού της Ντίας (έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA), ανοικτά του κόλπου του Ηρακλείου, συζητήθηκε σε διευρυμένη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης με την συμμετοχή του δημάρχου Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη, του προέδρου της Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργου Πιτσούλη και εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών.Στην σύσκεψη στη περιφέρεια συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αποτελεσματικότερης προστασίας - αξιοποίησης της νήσου, ενώ αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να γίνονται τακτικοί καθαρισμοί της περιοχής, να αφαιρεθούν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που υπάρχουν. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη για την κατασκευή και τη λειτουργία μιας οργανωμένης, μικρής κλίμακας, λιμενικής εγκατάστασης, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών της μικρής νήσου. Τέλος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας θα παρακολουθείται η υπό ανάθεση μελέτη για την προστασία της Ντίας, όπως προβλέπει το δίκτυο NATURA, στο οποίο έχει ενταχθεί το νησί.

Στη σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου συμμετείχαν ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμιος Δουβής, στελέχη της Διεύθυνσης Δασών, της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top