Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Βρετανία χάνει σε δημοφιλία στους νεαρούς τουρίστες
Τάσεις

Η Βρετανία χάνει σε δημοφιλία στους νεαρούς τουρίστες

Οι τελευταίες στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι τα ταξίδια των νέων προς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αυξάνονται πλέον όπως κάποτε, ενώ ταυτόχρονα, οι ανταγωνιστικές αγγλόφωνες χώρες αναπτύσσονται όλο και περισσότερο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει τη δημοφιλία τους ως ένας αγγλόφωνος προορισμός που πρέπει κανείς να επισκεφθεί, από τους νεαρούς τουρίστες που επιθυμούν να σπουδάσουν, να ταξιδέψουν και να εργαστούν εκεί, αναφέρει νέα έρευνα. Ο ΒΕΤΑ, που αντιπροσωπεύει την ταξιδιωτική νεανική, φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα, ανέλυσε στοιχεία από 336 επιχειρήσεις που εμπλέκονται με 1,5 εκατ. νέους και φοιτητές ταξιδιώτες από 60 χώρες.

Οι έλεγχοι για τις θεωρήσεις (βίζα) , οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μια όχι ιδιαίτερα φιλικά εντύπωση που αφήνει το Brexit, απομακρύνουν τον έναν στους πέντε νεαρούς επισκέπτες από τη χώρα, όπως λέει ο British Educational Travel Association (BETA).

Οι τελευταίες στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι τα ταξίδια των νέων προς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αυξάνονται πλέον όπως κάποτε, ενώ ταυτόχρονα, οι ανταγωνιστικές αγγλόφωνες χώρες αναπτύσσονται όλο και περισσότερο.

Τα εισερχόμενα ταξίδια -είτε από νέους είτε από σπουδαστές είτε εκπαιδευτικά – ανέρχονται σε αξία σε 22,3 δισ. λίρες στερλίνες ετησίως στη Βρετανία, και μάλιστα τα 14,9 εκατ. νέοι που επισκέπτονται τη χώρα αντιπροσωπεύουν το 38% όλων των τουριστών.

Πέρυσι παρατηρήθηκε για πρώτη φορά πτώση των δαπανών από τους νεαρούς τουρίστες και οι αριθμοί αυτών που έκαναν τις διακοπές τους στη χώρα έπεσαν κάτω από τα επίπεδα του 2014. Η εγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από ξένους φοιτητές ήταν στάσιμη, ενώ η ζήτηση για μαθήματα στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 44%, στον Καναδά κατά 51% και στην Αυστραλία κατά 27%.

Το παγκόσμιο μερίδιο του Ηνωμένου Βασιλείου σε όσους πηγαίνουν εκεί για να μάθουν την αγγλική γλώσσα μειώθηκε επίσης κατά την τετραετία 2011-15 από 31% σε 22%, ενώ επίσης ο αριθμός των θεωρήσεων εργασίας που δόθηκαν στους νέους μειώθηκε κατά 12% από το 2012.

Η έρευνα “Unlocking the Value of Youth, Student & Educational Travel”, καλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επανεξετάσει την περίπλοκη πολιτική θεωρήσεων και να αφαιρέσει τους αριθμους των διεθνών σπουδαστών από εκείνων των μεταναστών.

Ο πρόεδρος του BETA Steve Lowy, δήλωσε: “Το διεθνές ταξίδι για τη νεότερη γενιά αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και παρέχει ισχυρές εμπειρίες ζωής, πολιτιστική συνείδηση και είναι από μόνο του μια μορφή εκπαίδευσης. Το ταξίδι ξεπερνά το φύλο, την εθνικότητα και την ηλικία και αποδεικνύεται ότι παρέχει στους νέους ένα καλύτερο μέλλον ως πολίτες του κόσμου. Είναι σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να ‘ξεκλειδώσει’ τα εμπόδια που έχει θέσει στην πρόοδο, για να επιτρέψει στον κλάδο αυτό να αναπτυχθεί με το ρυθμό των ανταγωνιστών μας σε παγκόσμιο επίπεδο, να αξιοποιήσει τη φήμη μας ως προορισμού και να αυξήσει το μερίδιό μας στην αγορά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024