Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή Ένωση'Κόλλησε' και πάλι η επένδυση στην Κασσιόπη Κέρκυρας
Επενδύσεις

'Κόλλησε' και πάλι η επένδυση στην Κασσιόπη Κέρκυρας

Προκαταρκτική έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου.

Εκπρόσωποι του περιβαλλοντικού συλλόγου “Ερημίτης Πλους” γνωστοποίησαν ότι έπειτα από υποβολή αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητήθηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, προκαταρκτική έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου.

Παράλληλα, η οργάνωση θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή κατά της απόφασης του ΣτΕ για την πολεοδομική μελέτη, κάτι για το οποίο έχει μάλιστα δεσμευθεί και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Στο μεταξύ, ετοιμάζεται και προσφυγή κατά της απόφασης της Τεχνικής Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων για την Πράξη Χαρακτηρισμού περιοχής του ακινήτου της Κασσιόπης, η οποία και θα κατατεθεί στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490 στρέμματα. Μεταβιβάζονται τα 438,2 στρέμματα, εκ των οποίων άνω των 320 στρεμμάτων θα παραµείνουν προσβάσιµα στο ευρύ κοινό. Στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής, η αμερικανική NCH Capital, θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Η επένδυση περιλαμβάνει δημιουργία πολυτελούς τουριστικού θέρετρου, εξοχικών κατοικιών  και μαρίνας δυναμικότητας 60 θέσεων. Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία δικτύου άρδευσης και πυρόσβεσης, μονάδας αφαλάτωσης και επεξεργασίας λυμάτων, δικτύου οπτικών ινών κ.α., ενώ θα υλοποιηθούν έργα αναβάθμισης και προστασίας της δασικής έκτασης και των μικρών υγροτόπων που βρίσκονται στην περιοχή.

Ήδη έχει εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη και η χωροθέτηση της μαρίνας, καθώς οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αφαλάτωσης από την οποία θα καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης των εγκαταστάσεων. Το πλάνο προβλέπει πως η πρώτη φάση κατασκευής που θα αφορά στη ξενοδοχειακή μονάδα προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το 2020 και θα ακολουθήσει το στάδιο της κατασκευής των παραθεριστικών κατοικιών.

Υπενθυμίζεται ότι από την εν λόγω τουριστική ανάπτυξη, πέραν της ενίσχυσης των εσόδων από τον τουρισμό λόγω της προσέλκυσης επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων, αναμένεται να δημιουργηθούν και 1.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και κυρίως 500 θέσεις εργασίας ετησίως κατά τη διάρκεια λειτουργίας του τουριστικού θερέτρου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024