Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΑυτοδύναμο τμήμα Διοίκησης Τουρισμού στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Τουριστική εκπαίδευση

Αυτοδύναμο τμήμα Διοίκησης Τουρισμού στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας, στην οποία προβλέπονται 5 τμήματα, δημιουργείται αυτοδύναμο τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, το οποίο μέχρι τώρα ήταν κατεύθυνση στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας.

Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιώς) ξεκινά από τις αρχές του 2018, με νομοθετική πράξη ίδρυσης του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό του 2018, για να δεχθεί από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, τους πρώτους του φοιτητές.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, σχετικά με αντιδράσεις που υπάρχουν ενόψει των συγχωνεύσεων των τμημάτων, δήλωσε στην εφημερίδα “Βήμα”: “Όποιο τμήμα διαφωνεί, μπορεί να διατηρήσει την αυτονομία του και να παραμείνει εκτός Πανεπιστημίου”.

Μετά και τις τελευταίες αλλαγές, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα περιλαμβάνει:

  • 5 σχολές από τις 7 που έχουν σήμερα τα δυο ΤΕΙ.
  • 23 τμήματα τετραετούς φοίτησης τα οποία θα προκύψουν από την συγχώνευση 36 τμημάτων (42 με τις κατευθύνσεις), που υπάρχουν σήμερα στο ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά.
  • 13 τμήματα χάνουν την αυτονομία τους και δημιουργούνται αντίστοιχες κατευθύνσεις ενώ αρκετά μετονομάζονται και αναβαθμίζονται.
  • Το τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας με δύο κατευθύνσεις, διαλύεται και το προσωπικό του θα ενταχθεί στα υπάρχοντα συναφή τμήματα.
  • Το τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας θα μεταφερθεί στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα ενσωματωθεί στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.

Όσον αφορά στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας, προβλέπονται 5 τμήματα. Μεταφέρεται εδώ από τη Σχολή Επιστημών Υγείας, το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Διατηρείται αυτόνομο το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας ενώ το Μάρκετιγκ, η Διαφήμιση, η Διοίκηση των Μονάδων Υγείας γίνονται κατευθύνσεις. Δημιουργείται αυτοδύναμο, το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, το οποίο μέχρι τώρα ήταν κατεύθυνση στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024