Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Γερμανία βάζει φόρο διαμονής στους τουρίστες της Φρανκφούρτης
Προορισμός

Η Γερμανία βάζει φόρο διαμονής στους τουρίστες της Φρανκφούρτης

Η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι αισιόδοξη ότι ο νέος τουριστικός φόρος διαμομής θα παρέχει συνεισφέρει συνολικά 11 εκατ. ευρώ ετησίως στην περιφερειακή οικονομία.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στη Φρανκφούρτη σύντομα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ένα νέο τουριστικό φόρο, αν αποφασίσουν να διανυκτερεύσουν σε αυτήν τη γερμανική πόλη.

Η επιβάρυνση που θα επιβληθεί θα είναι δύο ευρώ ανά διανυκτέρευση για διαμονή σε χώρους όπως ξενώνες, ξενοδοχεία και ιδιωτικά διαμερίσματα με παρόχους όπως η Airbnb. Όσοι ωστόσο διαμένουν στην πόλη για επαγγελματικούς λόγους θα απαλλάσσονται από αυτόν τον φόρο.

Στόχος είναι ο νέος τουριστικός φόρος να συγκεντρώσει μέχρι και 5 εκατ. ευρώ ετησίως για την πόλη, σύμφωνα με τον Uwe Becker, ταμία του Δήμου της πόλης της Φρανκφούρτης.

Ο φόρος πρόκειται να εισαχθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, αφού εγκριθεί επισήμως από τη Γενική Συνέλευση του Δήμου. Θα αποφασισθεί από ένα συμβούλιο, αποτελούμενο από τρία μέλη του δικαστικού σώματος και έναν εκπρόσωπο του Βιομηχανικού & Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης, την Ένωση Ξενοδοχείων & Catering Φρανκφούρτης, καθώς και την Εταιρεία Τουρισμού & Συνεδρίων της πόλης.

Η ιδέα προτάθηκε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών της χώρας τον περασμένο Ιούνιο. Ο Uwe Becker συμφώνησε και δήλωσε ότι τα δύο ευρώ είναι μια δίκαιη τιμή, που δε θα αποθαρρύνει τους τουρίστες. Είπε ακόμη ότι είναι πραγματικά αναγκαίο να γίνει κάτι τέτοιο, για να διατηρήσουν τον τόπο ελκυστικό και να δημιουργήσουν πόρους.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Φρανκφούρτης, Thomas Reichert, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίο εισήχθη η νέα εισφορά, όσο τα έσοδα “περνούν” στον τουριστικό κλάδο.

Ο τουριστικός τομέας της Γερμανίας αναμένεται να σημειώσει αύξηση από 8,8 σε 9 εκατ. επισκέπτες. Η Φρανκφούρτη δεν είναι στην πραγματικότητα η πρώτη γερμανική πόλη που επιβάλλει τουριστικό φόρο διαμονής, καθώς το Αμβούργο είχε σκεφτεί να επιβάλει φόρο “πολιτισμού και τουρισμού” πριν από τέσσερα χρόνια περίπου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024