Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Γερμανία βάζει φόρο διαμονής στους τουρίστες της Φρανκφούρτης

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Αύγουστος 2017, 11:46

Η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι αισιόδοξη ότι ο νέος τουριστικός φόρος διαμομής θα παρέχει συνεισφέρει συνολικά 11 εκατ. ευρώ ετησίως στην περιφερειακή οικονομία.


Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στη Φρανκφούρτη σύντομα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ένα νέο τουριστικό φόρο, αν αποφασίσουν να διανυκτερεύσουν σε αυτήν τη γερμανική πόλη.

Η επιβάρυνση που θα επιβληθεί θα είναι δύο ευρώ ανά διανυκτέρευση για διαμονή σε χώρους όπως ξενώνες, ξενοδοχεία και ιδιωτικά διαμερίσματα με παρόχους όπως η Airbnb. Όσοι ωστόσο διαμένουν στην πόλη για επαγγελματικούς λόγους θα απαλλάσσονται από αυτόν τον φόρο.

Στόχος είναι ο νέος τουριστικός φόρος να συγκεντρώσει μέχρι και 5 εκατ. ευρώ ετησίως για την πόλη, σύμφωνα με τον Uwe Becker, ταμία του Δήμου της πόλης της Φρανκφούρτης.

Ο φόρος πρόκειται να εισαχθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, αφού εγκριθεί επισήμως από τη Γενική Συνέλευση του Δήμου. Θα αποφασισθεί από ένα συμβούλιο, αποτελούμενο από τρία μέλη του δικαστικού σώματος και έναν εκπρόσωπο του Βιομηχανικού & Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης, την Ένωση Ξενοδοχείων & Catering Φρανκφούρτης, καθώς και την Εταιρεία Τουρισμού & Συνεδρίων της πόλης.

Η ιδέα προτάθηκε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών της χώρας τον περασμένο Ιούνιο. Ο Uwe Becker συμφώνησε και δήλωσε ότι τα δύο ευρώ είναι μια δίκαιη τιμή, που δε θα αποθαρρύνει τους τουρίστες. Είπε ακόμη ότι είναι πραγματικά αναγκαίο να γίνει κάτι τέτοιο, για να διατηρήσουν τον τόπο ελκυστικό και να δημιουργήσουν πόρους.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Φρανκφούρτης, Thomas Reichert, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίο εισήχθη η νέα εισφορά, όσο τα έσοδα “περνούν” στον τουριστικό κλάδο.

Ο τουριστικός τομέας της Γερμανίας αναμένεται να σημειώσει αύξηση από 8,8 σε 9 εκατ. επισκέπτες. Η Φρανκφούρτη δεν είναι στην πραγματικότητα η πρώτη γερμανική πόλη που επιβάλλει τουριστικό φόρο διαμονής, καθώς το Αμβούργο είχε σκεφτεί να επιβάλει φόρο “πολιτισμού και τουρισμού” πριν από τέσσερα χρόνια περίπου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top