Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία του Μουσείου Μεταλλείας - Μεταλλουργίας Λαυρίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Αύγουστος 2017, 12:18

Η δημιουργία του Μουσείου Μεταλλείας - Μεταλλουργίας Λαυρίου εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργειών της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ΕΜΠ για τη συνολική ανάδειξη των αρχαίων και νεότερων μνημείων της Λαυρεωτικής.


Ένα εμβληματικό έργο που έχει στο επίκεντρο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λαυρεωτικής εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου “Μουσείο Μεταλλείας - Μεταλλουργίας Λαυρίου στο Διατηρητέο Συγκρότημα Μηχανουργείου στο Τ.Π.Π.Λ”, προϋπολογισμού 2.686.500 ευρώ με ΦΠΑ, από την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου λειτουργεί από το 2000 με επιτυχία, στην έκταση των περίπου 250 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου σε 12 αποκατεστημένα βιομηχανικά κτίρια.

Η συγκρότηση του Μουσείου Μεταλλείας - Μεταλλουργίας αποτελεί το επόμενο αναγκαίο βήμα στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του συνολικού έργου και της ανάδειξής του στο διεθνή χώρο.

Η δημιουργία του Μουσείου Μεταλλείας - Μεταλλουργίας συμβάλλει στην ανάπτυξη του Τεχνολογικού - Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λαυρεωτικής και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής και ενισχύει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της Αττικής. Η ανάπτυξη αυτή και η προοπτική, και ειδικότερα η δημιουργία του Μουσείου και του Πάρκου, στηρίχθηκε και στηρίζεται διαχρονικά από την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής, τους ΟΤΑ και τους επιστημονικούς της φορείς. Η δημιουργία του Μουσείου Μεταλλείας - Μεταλλουργίας Λαυρίου εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργειών της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ΕΜΠ για τη συνολική ανάδειξη των αρχαίων και νεότερων μνημείων της Λαυρεωτικής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top