Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΠ. Κουρουμπλής: Υπάρχει η ιδέα για νησί – φορολογικό παράδεισο για τα κρουαζιερόπλοια
Κρουαζιέρα

Π. Κουρουμπλής: Υπάρχει η ιδέα για νησί – φορολογικό παράδεισο για τα κρουαζιερόπλοια

'Είμαστε ανοιχτοί στο να γίνουν επενδύσεις από εταιρείες κρουαζιέρας. Και αυτές να αποπληρώνονται από τις εγκαταστάσεις', δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή “Ακραίως”, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας παράλληλα ότι γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί ένα μικρό νησί ως “αφορολόγητος παράδεισος” για τα κρουαζιερόπλοια.

Ο υπουργός ανέφερε στην εκπομπή την προσπάθεια που γίνεται σε σχέση με την ανάδειξη ενός μικρού νησιού στο Αιγαίο ως “παράδεισο” για αγορές αφορολόγητων προϊόντων: “Ηταν μια ιδέα μου, έχει τεθεί στο οικονομικό επιτελείο. Ένα νησί δηλαδή, ένα μικρό νησί, να έχει φορολογική ατέλεια. Αυτά συνέβαιναν στην Τουρκία και την Αίγυπτο, τώρα δε γίνονται πια. Η άποψή μου θα ήταν να κάνουμε μια προσπάθεια. Εξαρτάται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως πρέπει να το θέσουμε και να το προσπαθήσουμε”.

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει αύξηση στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα κατά 5-7%. “Εγώ πλέον έχω ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της κρουαζιέρας ότι είμαστε ανοιχτοί στο να γίνουν επενδύσεις από εταιρείες κρουαζιέρας. Και αυτές να αποπληρώνονται από τις εγκαταστάσεις”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024